Суспільство

Психологія подарунка. Як обрати презент, який точно сподобається

Подарунки — невіддільна частина нашого життя. Ми готуємо презенти дорогим людям до свят чи просто так, якщо хочемо виявити турботу. У деяких західних країнах поширена приказка: «Хто вміє дарувати, той уміє жити». Що це значить насправді? Чому тішити близьких увагою важливо? Як дійсно вразити отримувача? Всі ці питання розглянемо в нашій статті. Зберігайте ідеї, вони вам точно знадобляться.

Навіщо люди роблять одне одному сюрпризи: думка психологів

Традиція обмінюватися презентами дуже давня. Дослідникам важко сказати, коли саме та чому вона виникла, проте спеціалісти з поведінкової психології точно знають, що це нам дає. Людина, яка підносить дари друзям, родичам або колегам, отримує задоволення, а також:

  • підвищує свою самооцінку, адже той, хто обдаровує когось, почувається щедрим та сильним, а це покращує настрій та позитивно впливає на емоційний стан загалом;
  • виражає себе. Знайти дійсно хороший подарунок не дуже легко, тому вдало обраний презент виступає не просто знаком уваги, а й способом самовираження дарувальника;
  • зміцнює стосунки з отримувачем, особливо якщо людина презентує щось довгоочікуване або несподіване. У такому випадку емоційний зв’язок між двома особистостями тільки посилюється.

Якщо ви давно не робили подарунків близьким, саме час про це замислитися. Наближається зима, отже, буде достатньо приводів для обміну подарунками. Щоб в останній момент не мучитися в пошуках ідеальних варіантів, почніть планувати свята заздалегідь.

Речі або враження? Як досягти WOW-ефекту

Ми живемо в епоху, коли придбати можна практично будь-яку річ. Якщо ви точно знаєте, що близька людина мріє про конкретний гаджет, одяг або парфум, можете сміливо виконувати бажання. Але якщо отримувач сам невпевнений? Або в нього «все є»? Тоді враження — безпрограшний варіант, тому що:

  • вони не будуть припадати пилом на полиці;
  • емоції коштують недорого (скільки саме, розкажемо далі);
  • речі тішать, поки нові, а враження можна зафіксувати на відео та згадувати роками;
  • радість від емоційних сюрпризів легко розділити з друзями;
  • це універсальний презент, який сподобається людині, незалежно від статі, віку та професії.

Що це може бути? Останнім часом набирає популярності варіант замовити привітання від зірки на сайті DWIZH. Це український сервіс відеопривітань, що зібрав понад 150 вітчизняних знаменитостей: акторів та телеведучих, коміків та вокалістів, блогерів та бізнесменів, спортсменів та моделей, тощо. Всі ці люди залюбки запишуть персональне відео, яке можна презентувати з будь-якої нагоди. Даруйте просто так або доповніть враженнями матеріальний презент. Річ та емоції — ідеальне комбо.

подарок 2

Як це працює: коротка інструкція з користування сервісом

Сайт має зручний інтерфейс. Відкрийте головну сторінку, щоб переглянути акаунти рекомендованих зірок або скористайтеся пошуком, аби знайти знаменитість, яка подобається отримувачу. Вартість привітання — від 200 гривень, прайс кожен артист визначає самостійно. До речі, серед них є ті, хто передає гонорар на благодійність (на фото є відповідна позначка). Кращі відео, на думку користувачів, доступні до перегляду на головній сторінці сайту. Подивіться їх, щоб зрозуміти, що отримаєте.

На запис персоналізованого привітання артистам дають до 7 днів, але запевняють: більшість зірок віддають ролик набагато швидше. Алгоритм взаємодії дуже простий:

  1. Обираєте бажаного виконавця.
  2. Залишаєте інструкцію (кого привітати, з якої нагоди, що обов’язково сказати тощо).
  3. Оплачуєте онлайн.
  4. Завантажуєте відеолистівку з електронної пошти.

Жодних СМС та реєстрації, усе швидко, а головне, красиво! Задоволення отримаєте й ви, і той, кому призначене привітання!

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button