Суспільство

Пташиний «зоопарк» у Городні на межі зникнення

Сьогодні на Чернігівщині «погоду» у створенні різноманітних культурних цікавинок творять виключно ентузіасти.

Так було і, на щастя, ще є в Городні, де місцевий житель Олександр Мурашко створив невеликий орнітологічний «зоопарк». Розводить декоративних голубів, фазанів, павичів тощо.

«Я практично в п’ять років завів голубів і все життя ними займаюся, а мені вже 56 років у квітні буде. От і порахуйте, чи є це справою мого життя.

Чому? Мені просто подобалось це з дитинства. Я взагалі звірів люблю. Були і білки, і норки, і фредки, і нутрії, і бобри. Що хоч було.

Зараз голубів переважно вирощую. Були новочеркаські, ростовські кольорові, всіх кольорів – чорні, жовті, червоні, є тульські турмани жовті. Більше займаюся декоративними породами, тому що льотні породи в нас тримати не можна, бо яструби навіть влітку ловлять», – розповідає Олександр Мурашко.

ЧИТАТИ ТАКОЖ Екзотичний рай: чоловік із Городні розводить декоративних птахів і вирощує лимони (Фото)

Крім голубів, чоловік тримає ще фазанів та павичів.

«Фазани є золотий, срібний. Були алмазні, мисливські. Багато вже попродавав, повіддавав. Тримаю ще павичів три штуки. Привозив раніше з виставок. Розводив. Зараз воно нікому не треба», – нарікає чоловік.

«Усе життя це робив і роблю для себе, для душі. Не для грошей, заробітку. Але, попри це, багато людей приходить, дивиться. Ніколи грошей за показ не брав. Зараз ніде не працюю. В нас Городню взагалі можна назвати курортним містом, всі відпочиваючі. Немає роботи. Торгівля трішки функціонує і чиновники працюють.

А на голубах ніхто ніколи не заробить. Це тільки для душі заняття. Навіть на корм не заробляю зараз. Раніше хоч щось було з продажів», – пояснює Олександр Мурашко.

Особливих перспектив для розвитку пташиного «зоопарку» городянський «орнітолог», на жаль, не вбачає. Тому, якщо є охочі допомогти розвитку цього унікального мінізоопарку, підтримка не буде зайвою.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button