Суспільство

Ремонт своїми руками: для чернігівців відкривають безкоштовні курси відновлення житла

Здобути необхідні знання і власноруч полагодити своє пошкоджене російськими обстрілами житло зможуть всі бажаючі чернігівці. Професійний будівельний ліцей та ліцей залізничного транспорту готують безкоштовні курси з основ штукатурних робіт, кам’яної кладки та ремонту електричних мереж. Їх фінансування забезпечує програма розвитку ООН та Європейський Союз.

Юрій Коваленко – один з викладачів, які навчатимуть чернігівців на цих курсах. З 2017 року він знайомить студентів професійного ліцею залізничного транспорту з основами роботи з електричними мережами, і радий попрацювати з новачками, хай і дорослими. Майстер впевнений, що в стислі строки, всього за 10 днів, зможе “подружити” з електрикою навіть тих, хто зовсім не має знань у цій сфері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тренер чернігівської «Десни» розказав, як захищав Бучу та Ірпінь (Відео)

Сучасна майстерня ліцею містить все необхідне для навчання. Студенти вчитимуть теоретичний матеріал за ноутбуками, а потім одразу переходитимуть до практики на стендах. Тут є всі елементи електромережі звичайної квартири.

Ті чернігівці, які захочуть опанувати базові навички муляра або штукатура, проходитимуть практику на об’єктах будівництва. На думку організаторів курсів, це не лише шанс власноруч відновити своє житло, а й почати перекваліфікацію.

Станом на 14 листопада, на участь у курсах подали заяви 8 чернігівців. За словами Олега Гелепи, ліцей може прийняти на навчання до 45 людей, яких розподілять на 3 групи. Прийом заяв триватиме до самого початку навчального процесу.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: ТРА «Новий Чернігів»

Ще статті по темі

Back to top button