Суспільство

Реєстрація для участі в НМТ-2023: на що потрібно звернути увагу вступникам

Зареєструватися для участі в цьогорічному національному мультипредметному тесті (НМТ) можна до 3 травня (реєстрація розпочалася 3 квітня). Про це повідомлють в управлінні освіти і науки
Чернігівської обласної військової адміністрації.

Для цього учаснику чи учасниці потрібно за допомогою спеціального сервісу на сайті Українського центру оцінювання якості освіти (далі – УЦОЯО) створити персональний кабінет (зазначити реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП), прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), дату народження, дані документа, що посвідчує особу) і виконати в кабінеті такі дії:

  • вказати реєстраційні дані (контактну інформацію, категорію випускник/ця поточного року або випускник/ця минулих років, потребу створення особливих (спеціальних) умов);
  • вибрати із запропонованих переліків навчальний предмет додаткового блоку;
  •  вибрати населений пункт в Україні або за кордоном, де вступник планує проходити НМТ;
  • завантажити сканкопії і/або фотокопії реєстраційних документів;
  • підтвердити бажання взяти участь у НМТ і надіслати внесену інформацію та копії документів на обробку до регіонального центру.

Після надсилання на обробку в УЦОЯО рекомендують переглядати інформацію в персональному кабінеті. Якщо там замість повідомлення про успішну реєстрацію і можливості сформувати сертифікат буде запис про потребу виправити недоліки, потрібно якнайшвидше це зробити.

Перелік недоліків буде вказано (надання недостовірної інформації; ненадання копій документів або надання копій документів, які не відповідають вимогам законодавства; неможливість створення особливих (спеціальних) умов для проходження НМТ, зазначених у медичному висновку тощо).

Після виправлення недоліків необхідно повторно надіслати реєстраційні матеріали на перевірку до регіонального центру до 7 травня.

Звертаємо увагу, що після надсилання своїх даних на обробку з 3 квітня до 7 травня в персональному кабінеті вступник/ця матиме змогу вносити зміни до такої інформації:

  • назва навчального предмета додаткового блоку, з якого бажає пройти тестування;
  • населений пункт в Україні або за кордоном, де перебуватиме в дні проведення НМТ;
  • потреба в проходженні НМТ під час додаткової сесії.

Для всіх охочих зареєструватися для участі в НМТ в Українському центрі оцінювання якості освіти підготували відеоінструкцію, з якої можна дізнатися про те, на що варто зважати під час реєстрації, щоб через 7 днів мати змогу в персональному кабінеті сформувати сертифікат учасника НМТ 2023 року.

У разі виникнення запитань, пов’язаних з реєстрацією, можна звертатися до відповідальних працівників в органах управління освітою за проведення НМТ або до спеціалістів відділу моніторингу якості освіти, зовнішнього незалежного оцінювання Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського (Ірина Сиводід, контактний номер телефону: 0462 677-281).

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button