Суспільство

«Результати виборів вплинуть на війну в Україні»: чернігівці розповіли, чого очікувати після виборів у США

Цієї осені – вибори в Сполучених Штатах Америки, до яких прикута увага усього світу, а особливо України, що потребує подальшої американської підтримки у війні проти росії.

Між тим, експерти висловлюють різні прогнози, чого очікувати України після того, як у США оберуть нового лідера.

А що з цього приводу думають чернігівці?

Марина Семененко, депутатка Чернігівської міської ради

Я вважаю, що вплине. Але не розумію, як саме. А загалом нам треба розвивати свою державу та робити так, щоб лише процеси в нашій країні впливали на нашу країну. Незалежність – фігура кругла. Нелогічно бажати бути незалежними від однієї країни, але залежати від іншої.

Сергій Бутко, представник Українського інституту національної пам’яті в Чернігівській області

Так. Навіть роблю припущення, що  ситуація покращиться. Прізвище переможця може бути НЕ важливим.

Сергій Павленко, історик, публіцист, краєзнавець

Вважаю, що не вплине. Обидва сьогоднішні кандидати продовжуватимуть активно допомагати Україні… А ставити ультиматуми Москві, аби війна закінчилася в одну мить, – не в їхній традиції. Тому триватиме виснаження московських ресурсів. Думаю, що ми отримаємо більше зброї, яка завдаватиме клопоту містам, заводам російської імперії. Такий примус до миру, щоправда, обійдеться і нам втратою багатьох тисяч захисників…

Михайло Жирохов, військовий експерт

Звісно, що вибори в такій країні, як США, позначаться на ситуації у світі, а тим більше, на перебігу російсько-української війни. Так, у випадку обрання на посаду Дональда Трампа слід очікувати повернення до політики ізоляціонізму. Тим більше, що він вважає, судячи з усього, російсько-українську війну справою Європи, а основним геополітичним противником США – Китай. Якщо прийде Камала Гарріс то тут, скоріш за все, буде продовження курсу президента Байдена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пльохівська Гурченко: на Чернігівщині народилася зірка кіно, яка трагічно загинула на піку популярності

Сергій Воробйов, депутат Чернігівської міської ради 7-го скликання

Президент США не вирішує все одноосібно, але дуже впливає на парламент. Тому однозначно результати виборів вплинуть на війну в Україні, оскільки Україна дуже залежна від постачання зброї, а основним постачальником є США. На цю війну не дуже впливають вибори у Ємені чи Венесуелі, але вибори в США, Великій Британії, Німеччині, Польщі однозначно впливають на нашу війну. Питання в тому, на скільки. У США – сильно.

Андрій Подвербний, політичний аналітик

Вибори в США – то внутрішня справа самих США, хоч як би ми за те переживали. Насправді треба працювати з обома кандидатами – і з Трампом, і з Гарріс. Ставити на когось одного – заздалегідь програшна стратегія, що потім може дуже відгукнутися. Думаю, що наша вища державна влада має і план А, і план Б, тому, вочевидь, робота ведеться з представниками обох кандидатів.

Ірина Осташко

Головне фото — ілюстративне

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button