Суспільство

Різні типи шоломів для мотоциклістів на вибір

Якщо ви на двоколісному залізному коневі з потужним двигуном вирушаєте в дорогу, у вас має бути не тільки класний мотоцикл, але і спеціальне спорядження. І основна деталь цієї екіпіровки – спеціальний головний убір.

Враховуючи роль яку відіграє шолом для мотоцикла для захисту людини за кермом у випадку аварії, необхідно вибрати головний убір, який є і міцним, і зручним одночасно. Правда велике різноманіття різних моделей, які відрізняються по всім параметрам здатне вибити покупця з рівноваги. Але саме на такий випадок і існують рекомендації консультантів Мотостиль, які і допоможуть придбати річ якісну, доступну по ціні і здатну забезпечити і комфорт і високий рівень захисту.

Отже, як вибрати шолом?

Існує кілька типів мотоциклетних шоломів, і кожен з них має свої особливості.

Найкращими вважаються шоломи типу full face, які розроблені так, щоб повністю закривати обличчя людини та голову. Відмінна риса цього виду шолому який ще називають Інтегралом – це наявність «підборіддя» а точніше спеціального елементу, який захищає як підборіддя та щелепу людини від можливої травми під час падіння з мотоциклу або зіткнення. Як свідчить статистика, саме підборіддя в більшості випадків зазнає сильних ударів. Тому саме шолом інтеграл або фул фейс,який закриває на 100% обличчя, захистить і обличчя і голову. Якщо хтось вважає недоліком інтегралу його об’ємність, пам’ятайте, саме така конструкція забезпечує високий рівень захисту від вітру, дощу, пилу та сонця. Також це чудова звукоізоляція. Тому інтеграл — це універсальний вибір а точніше оптимальний.

Байкери використовують саме шоломи інтеграли причому тип їзди не має значення.

Не менш популярний шолом який називають «три чверті». Така конструкція захищає голову, при цьому обличчя залишається відкритим.

Дизайн шоломів для мотоциклістів буває різним, як і розмірна сітка дуже широка. Адже шоломи мотоциклетні це не тільки про байкарів чи перегони. Виробники пропонують моделі для:

  1. Чоловіків;
  2. Жінок;
  3. Дітей.

Вже нікого не здивує тендітна панятка за кермом мотоциклу. Та й дітей за собою сучасні батьки все частіше беруть у подорожі. А оскільки без шолому на мотоцикл зась, і це і питання безпеки і проблема штрафів, тому виробники і пропонують моделі в різних розмірах, кольорах і дизайнах. Цінова політики теж різна, але оскільки шолом для мотоцикла це в першу чергу задля безпеки, то економити на його придбанні не варто. Краще обрати якісну модель яка виготовлені із супер міцного матеріалу і відрізняється ергономічною конструкцією.

Експерти Motostyle підкажуть які варіанти кращі для того чи іншого типу їзди, та допоможуть підібрати модель в залежності від віку, статі і навіть досвіду за кермом.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button