Суспільство

Родини чернігівських прикордонників отримали компенсацію за житло

Напередодні Нового року грошова компенсація надійшла на особисті рахунки прикордонників. Загалом для цього виділено 142 мільйони гривень.

При розподілі коштів пріоритет надавався регіонам. Це сім’ї військовослужбовців Державної прикордонної служби України в Житомирі, Харкові, Одесі, Львові, Чернівцях, Сумах, Ізмаїлі, Черкасах, Маріуполі, Борисполі, Подільську, Лисичанську, Херсоні, Чернігові та Києві. Серед прикордонників, хто отримав таку можливість, – 7 інвалідів війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Педіатру з корюківської лікарні придбали квартиру

«106 родин прикордонників напередодні Нового року отримали реальну можливість придбати власне житло. І я щиро радий, що вже в 2022-му вони зможуть повністю реалізувати свої мрії про оселю», — зазначив Голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко.

Очільник прикордонного відомства наголосив, що для забезпечення соцзахисту охоронців кордону та їх добробуту Держприкордонслужба, за підтримки керівництва держави, й надалі робитиме все можливе. «Це наш обов’язок! Прикордонники повинні мати гідні умови проживання, адже щоденно захищають державний кордон, боронять Україну», — додав він.

Варто зазначити, що це вже третій рік поспіль, коли сім’ї прикордонників отримують кошти для придбання житла. На це було спрямовано більше 450 мільйонів гривень, які отримали 455 родин військовослужбовців ДПСУ.

Крім того, забезпечення черговиків постійним житлом вивільняє службові квартири, які далі розподіляються серед персоналу. В попередні роки для повторного заселення службове житло отримали понад 120 прикордонників. Також десятки службових квартир для житлового фонду вивільняться і на початку наступного року.

Загалом у 2022 році на капітальне будівництво, придбання та реконструкцію житла закладені 200 мільйонів гривень.

Урядовий портал

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button