Суспільство

росіяни зруйнували в Чернігівській області 3 700 будівель

Під час обстрілів й часткового захоплення російськими військами Чернігівської області загарбники знищили та пошкодили 3700 будівель.

Про це повідомив начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус на брифінгу в медіацентрі Україна.

«Внаслідок обстрілів та бомбардувань було знищено та пошкоджено 3700 будівель. Із них 3 400 — це житловий фонд. Тобто ворог прицільно бив саме по житлових будинках», — сказав Чаус.

За його словами, збитки внаслідок агресії досі остаточно не підраховано. Бо існують прямі й непрямі збитки. Останні — ще підраховуються. Це — неотримані прибутки, втрати технологій, закриття бізнесу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розбомблений готель «Україна» у Чернігові – прямий доказ російського варварства (Відео)

«Також ворог пошкодив і дороги. Зараз комунікації й підвіз здійснюється однією дорогою, яка мала ремонтуватися в рамках програми «Велике будівництво». Тепер про капітальний ремонт не йдеться — робимо поточний. Після спаду води на річці Десна працюватимемо над відновленням мосту в Чернігові, який розбомбила російська авіація», — додав начальник ОВА.

Всього, за словами Чауса, в області було зруйновано понад 20 мостів. Вісім із них уже відновлено. Зараз відновлюють дев’ятий і десятий. Всього на завершення облаштування тимчасових об’їздів знадобиться ще 4-5 місяців.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Укрінформ

Ще статті по темі

Back to top button