Суспільство

«Розбірки» по-чернігівськи: ОСББ vs Муніципальна варта (Фото)

У Чернігові час від часу трапляються різні неоднозначні ситуації. Зокрема нещодавно пристрасті вирували на вулиці Жабинського. З’ясувалося, що жителі двох сусідніх будинків не можуть порозумітися через дворові проїзди для автівок. Вірніше, ситуація складається лише на користь одного з будинків, як виявляється, невипадково. Тож у дворі одного будинку панує тиша і спокій, а в іншому дворі – «автострада».

«Звернулися до мене мешканці будинку, що по вулиці Жабинського, 2Е через те, що їхні сусіди із будинку 2В, маючи три заїзди до свого будинку, закрили їх решітками та їздять через сусідський двір. Через це біля будинку створився рух, ніби у Києві, окрім того, людям із будинку 2Е ніде паркувати свої автівки. Це ненормально, коли люди закрили три заїзди біля свого будинку і використовують один заїзд біля сусіднього», – зазначає депутатка Чернігівської міської ради Марина Семененко.

Врешті-решт у жителів із будинку 2Еувірвався терпець і вони почали діяти: провели збори свого ОСББ і вирішили закрити заїзд біля свого будинку. Щоб лише мешканці будинку 2Е могли потрапляти до свого двору. Зрозуміло, що жителям сусіднього будинку ця ініціатива не сподобалася і вони викликали Муніципальну варту, коли жителі будинку 2Е перейшли від слів до дій. І о диво! Муніципальна варта приїхала в неділю, коли вона вихідна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Крилатий ескадрон» запрошує у свої лави чернігівців

«За негласною інформацією, все там відбувається так незрозуміло, бо в будинку по Жабинського, 2В, де є три заїзди, живе донька Дмитренка Василя Лук’яновича, начальника управління земельних ресурсів», – розповіла Марина Семененко.

Ситуація з приїздом Муніципальної варти обурила людей. Тож подія набула широкого розголосу. Зокрема Любов Радченко, голова ОСББ «Жабинського 2Е», написала пост, де зазначається, що в міській раді дійсно підтвердили, що Муніципальна варта того дня – вихідна, а її представники опинилися на місці події, бо випадково «прогулювалися» поруч. Зрозуміло, що в коментарях про це чернігівці висловлювали все, що накипіло.

Ситуація набула широкого розголосу і мала продовження.

«Учора наш актив акції «Гроші на ЗСУ» зустрічався з Олександром Ломако в міській раді і серед інших питань я порушила питання про цю ситуацію щодо цих двох будинків і цих заїздів. Він сказав, що з цим розберуться та приберуть усі решітки. Бо буде справедливо, якщо ні в кого там не буде решіток. Я також вважаю, що це справедливо, якщо, звісно, так буде зроблено», – наголошує Марина Семененко.

ЧЕЛАЙН триматиме руку на пульсі цієї ситуації, якщо відбуватимуться зміни, оперативно повідомлятимемо.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Фото – Марини Семененко

Ще статті по темі

Back to top button