Суспільство

«Розводи»: на які афери ведуться чернігівці

Наперстки, гральні кісточки, карткові шулери – вуличні «розводи», розквіт яких припав на 85-95-ті роки, практично вичерпали себе. Зараз «у моді» більш витончені та не настільки очевидні види шахрайства – фінансові піраміди, автомобільні афери. Шахрайство стало явищем масовим, і кожен із нас може виявитися обдуреним.

Чернігівці в опитуванні, проведеному в Мережі, розповіли, які в афери вони потрапляли протягом свого життя.

сасинаТетяна Сасіна.

Пам’ятаю, чотири роки тому, коли їхали з сім’єю на море до Одеси, внесли передоплату за квартиру – 400 грн. Перерахували на карту Анатолію, а він одразу зник.

синькоВіталій Синько.

Мене обдурили, коли купив Vodafone. Після кожного дзвінка з’являється пропозиція послуги як частина USSD-протоколу з невеликою затримкою, де одразу без додаткових підтверджень можна оплатити будь-яку послугу.

кириенкоЛюдмила Кириєнко.

Мене обдурили, коли я оплатила рахунки за опалення й гарячу воду. А зараз миюся з глечика.

Сергій Сергеєв.

Розводять мене вже з 1991 року і по цей день. У Верховній Раді головні аферисти.

чечугаЮлія Чечуга.

У мене хотіли видурити дані кредитки, але не вдалося. А от моїй свекрусі кілька разів телефонували «Мамо, я в поліції».

акуленкоОлена Акуленко.

Хотіли купити товар на ОЛХ і зняти гроші з картки. Було це кілька разів. Але навіть із голосу зрозуміло, що телефонують аферисти.

могилянськаПоліна Могилянська.

Одного разу циганка на вулиці хотіла заговорити мене, але я не повелася, Ну і ОЛХ ще.. Коли хочуть щось купити і каламутять з оплатою, але теж їм не вдалося.

 

вербаОлена Верба.

1) циганка на ринку у 2007-му; 2) мужик, який поповнював рахунок у 2008-му; 3) дала парубкові телефон подзвонити, а він потім дивовижним чином зник разом із моїм телефоном.. у 2014; 4) на ОЛХ, коли телефон продавала в 2019-му; 5) смс-ки з банку надсилали з розряду «ваша карта заблокована» в 2019-му, останні два рази до мене нарешті дійшло, що мене розводять, і вистачило розуму не повестися…

Ще статті по темі

Back to top button