Суспільство

Рятувальники Чернігівщини відкрили пам’ятну меморіальну дошку

27 лютого на адміністративній будівлі Головного управління ДСНС України у Чернігівської області відкрито пам’ятну меморіальну дошку нашому земляку, ветерану пожежної охорони, учаснику ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, колишньому очільнику пожежної охорони Чернігівщини з 1974 по 1986 роки, полковнику внутрішньої служби у відставці Михайлу Григоровичу Іванцову.

Про це повідомляє У ДСНС в Чернігівській області.

За часи його керівництва в області відбулась значна розбудова протипожежної служби Чернігівщини, зокрема були побудовані нові пожежні депо в таких населених пунктах, як Чернігів, Борзна, Батурин, Добрянка, Кобижча, Козелець, Остер, пожежна частина та адміністративна будівля, в якій зараз розміщується Головне управління, спортивно-оздоровчий комплекс та пожежно-технічна виставка. Створені об’єктові пожежні підрозділи з охорони великих промислових підприємств області, таких як завод Ніжинсільмаш, Корюківська фабрика технічних паперів, Чернігівський радіоприладний завод, завод «Пожмашина» та багато інших. Проведена колосальна робота по воєнізації пожежних підрозділів в містах Чернігів, Ніжин, Прилуки, а також загону Державної пожежної охорони з охорони об’єктів нафтогазовидобувного комплексу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На хабарі затримали керівника Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини

На жаль, 27 лютого 2023 року Михайло Григорович відійшов у вічність. Світла пам’ять про цю чудову та професійну людину назавжди залишиться в наших серцях.

У церемонії взяли участь керівництво та особовий склад Головного управління ДСНС, син Михайла Григоровича — Дмитро, кандидат технічних наук, доцент, заслужений працівник освіти України, начальник управління пожежної охорони Чернігівської області у 1992-1994 роках, ректор Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля у 1995-2007 роках, генерал-майор внутрішньої служби Микола Шкарабура, а також ветерани оперативно-рятувальної служби Чернігівщини. Під час заходу настоятель Кафедрального собору Святої Великомучениці Катерини Роман Кіник освятив пам’ятну меморіальну дошку на світлу пам’ять про цю чудову та професійну людину.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button