Суспільство

Рятувальники навчали дітей безпеці на природі (Фото)

З метою профілактики дитячого травматизму, навчання підростаючого покоління основам безпеки життєдіяльності та діям у небезпечних ситуаціях, 29 липня фахівці чернігівські рятувальники на території дитячого санаторію «Зелений гай», що у Чернігові провели інформаційно-пізнавальний захід.

Про це ЧEline повідомили у ДСНС у Чернігівській області.

Понад 150 хлопчиків і дівчаток різного віку з усієї області, які відпочивають та оздоровлюються у таборі, ознайомились з роботою рятувальників, тактико-технічними можливостями пожежно-рятувальної техніки та спорядження.

Фахівці ДСНС розповіли, як відпочивати безпечно при перебуванні біля водойм, у лісових масивах, на лонах природи, що потрібно робити, аби не допустити пожеж та як діяти у разі їх виникнення. Під час заходу діти мали змогу відчути себе справжніми вогнеборцями, зокрема приміряти на себе бойовий одяг, попрацювати з водяним стволом.

Крім того, рятувальники продемонстрували, як спецінструментом розрізаються  металеві конструкції під час вивільнення постраждалих у надзвичайних ситуаціях, ознайомили з характеристиками та правилами користування вогнегасником.

Аби діти змогли закріпити свої знання з питань безпеки життєдіяльності, їм вручались профілактичні пам’ятки та листівки. Допитливі малюки ставили багато запитань на які отримали вичерпні відповіді.

Ще статті по темі

Back to top button