Суспільство

Сало, сіль і сірники є: голови ОТГ спростували паніку серед населення

Верховна Рада ухвалила постанову про введення в Україні режиму воєнного стану на 30 днів. Відповідне рішення підтримали 276 депутатів. Воєнний стан діє в Україні з 14:00 26 листопада 2018 року по 26 грудня 2018 року.

Дія Указу стосується не всієї території України, а лише 10 областей: Вінницької, Луганської, Донецької, Миколаївської, Одеської, Сумської, Харківської, Чернігівської, Херсонської, Запорізької, внутрішніх вод Азово-Керченської акваторії.

Що ж стосується Чернігівської області, то наші органи місцевого самоврядування розпочали виконувати Указ, а саме – проводити оперативні наради. Що ж до паніки серед населення, то вона фактично відсутня.

 

10501808_1485189258440259_4850665549722347022_nРатан Ахмедов, голова Корюківської ОТГ:

— Сіль, сірники і сало є в наявності, все працює в штатному режимі.

Влада здійснює свою роботу в межах і спосіб, передбачені Законом.

 

 

 

ГарусСергій Гарус, голова Іванівської ОТГ:

— У нашій громаді ситуація стабільна, паніки серед населення немає. Усі соціальні установи – школи, дитячі садки, медичні заклади – працюють у штатному режимі. Ми провели оперативну нараду з виконавчим комітетом сільської ради, наразі працюємо відповідно до розпоряджень облдержадміністрації та інших державних структур.

 

41702117_343591299720469_6611064385014071296_nВолодимир Ігнатченко, голова Носівської ОТГ:

— Паніки немає, носівчани спокійні. Полиці магазинів повні – ніхто у чергах не стоїть.

Воєнний стан запроваджують сьогодні, тому ми чекаємо офіційного розпорядження, а вже тоді будемо на рівні влади його виконувати.

 

 

Андрій Богдан, голова Городнянської ОТГ:Богдан

— Люди говорять про це, але паніки немає. Але я заспокоюю, обмежень і прав, і свобод не буде.

У магазинах все начебто є. Думаю, ситуація заспокоїться, мобілізації немає.

 

МедведьовОлександр Медведьов, голова Сновської ОТГ:

— Ми створили штаб – так, як нам рекомендували зверху. Паніки серед населення немає. У нас не так багато магазинів, але вони всі працюють у звичайному режимі, мішками ніхто нічого не закуповує, можливо, поодинокі випадки. Сьогодні я їду до Чернігова, там буде Президент Петро Порошенко. Відповідно, з перших, як то кажуть, вуст дізнаюся про подальші дії у рамках оголошення воєнного стану. Завтра в громаді відбудеться чергова сесія, я збираю членів виконкому, ми заслухаємо ситуацію та будемо ухвалювати рішення. Поки що вказівок для населення немає – ні комендантської години, ні обмеження пересування тощо, але ми у бойовій готовності.

 

жеотобрюхОлексій Желтобрюх, секретар Семенівської ОТГ:

— Наші люди не розуміють, що таке воєнний стан і чого нам чекати, однак якихось панічних настроїв серед населення немає. Поки спокійно, громада живе як і до запровадження.

Що робить міська влада? Наразі вказівок не було, тож ми в очікуванні.

 

 

БондаренкоОлег Бондаренко, голова Новгород-Сіверської ОТГ:

— У нашій громаді все спокійно, жодної паніки, магазини заповнені продуктами. Вчора в нас відбулося засідання оперативної ради, ми обговорили питання, пов’язані із запровадженням воєнного стану, а тому ситуація під контролем.

Ще статті по темі

Back to top button