Суспільство

Сапер-рятувальник пес Патрон разом з надзвичайниками продовжує розповідати про правила протимінної безпеки

Напередодні Новорічних свят фахівці апарату та підрозділів Головного управління ДСНС разом з чотирилапим помічником саперів Песиком Патроном на мобільному класі з мінної безпеки завітали до вихованців одного з дитячих соціально-психологічних центрів, що в Чернігівському районі, та провели безпековий захід.

Так, під час лекцій за допомогою 3D макетів надзвичайники розповіли про найпоширеніші види боєприпасів та вибухових пристроїв, що залишили після себе окупанти, загрозу, яку вони несуть, алгоритми дій під час їх виявлення. Також хлопцям і дівчаткам розказували про те, як хвостатий помічник Патрон допомагає саперам розміновувати звільнені території від російських мін. Рятувальники наголосили, на дотриманні головних правил, про які Патрон розповідає у своїх мультфільмах та повчальних роликах «НЕ підходь. Не чіпай. 101 набирай». Попередили дітей, що вибухівка може бути замаскована в іграшки, яскраві пакунки, побутові речі тощо. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові відкривається виставка-інсталяція «Сталь Перемоги»

Діти дуже уважно слухали фахівців ДСНС, задавали питання на які отримували  вичерпні кваліфікаційні відповіді, відгадували загадки.

Наприкінці бесід ДСНСники привітали всіх зі святами, а кожній дитині подарували від Патрона гарні подарунки, зокрема «Patron Box» та солодощі. Дітки були неймовірно раді такій зустрічі з рятувальниками. Молодші розповідали вірші та різні історії про себе, більш дорослі розпитували про службові будні та робили селфі з «Героями без зброї»!

По завершенні для закріплення вивченого матеріалу рятувальники передали педагогам даного закладу інформаційні методичні матеріали для послідуючих навчань на протимінну тематику: друковані кольорові плакати, листівки, посібники, брошури розроблені у партнерстві з UNICEF Ukraine.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: У ДСНС в Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button