Суспільство

Седнів серед претендентів на перемогу в конкурсі «Малі міста – великі враження»

2018 рік у Європейському Союзі оголошено Роком культурної спадщини. Україна не залишилася осторонь від процесів – 18 жовтня 2017 року Кабінет Міністрів України підтримав проект Указу Президента України про оголошення 2018 року Роком охорони культурної спадщини.

З огляду на світові тенденції та процеси в країні, Міністерство культури України ініціює проект «Малі міста – великі враження». У рамках проекту шляхом проведення відкритого конкурсу буде відібрано шість об’єднаних територіальних громад або малих міст для впровадження пілотних культурних стартапів (ексклюзивних культурних подій), що пов’язані із культурною спадщиною, реалізація яких сприятиме подальшому культурно-економічному розвитку територій. Пілотний культурний стартап не передбачає проведення реставраційних робіт.

Переможці конкурсу – учасники проекту – отримають фінансову підтримку в розмірі не менше, ніж 500 тис. грн для реалізації проекту, а також методичну допомогу в розробці ексклюзивної ідеї та концепції стартапу, супровід під час реалізації та маркетинговий супровід проекту.

За результатами другого відбіркового туру проекту «Малі міста – великі враження» до фіналу потрапили три ініціативи з Чернігівщини, а саме: «Літня резиденція святого Миколая: свято-миколаївський ярмарок у Коропі» (Коропська селищна рада), «Седнівська осінь» (Седнівська селищна рада), «Перший фестиваль Батурина «Шабля» (Батуринська ОТГ).

Загалом на конкурс було подано 114 заявок, серед яких шість – із Чернігівщини.

Джерело: Сектор інформаційної діяльності та комунікацій

із громадськістю апарату Чернігівської РДА

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button