Суспільство

Седнів вшанував славетних митців (Фото)

Седнівська громада разом із представниками Чернігівського району, філії “Садиба Лизогубів” Чернігівського історичного музею ім. В.В. Тарновського, Чернігівського обласного художнього музею ім. Г. Галагана 10 березня відзначила дати славетних митців.

О 12 годині в центрі селища відбулося покладання квітів до першого в Україні пам’ятника Тарасу Шевченку, далі на території садиби Лизогубів відбулася презентація спільного проекту “Седнів у живописних творах” та  літературно-мистецька композиція, присвячена 170-річчю перебування Тараса Григоровича Шевченка у Седневі.

Седнівська майстриня Зінаїда Лук’яненко показала вишиті рушники та портрет Шевченка. Учасники заходу поклали квіти до підніжжя пам’ятника.

Також біля пам’ятника Леоніду Глібову була виконана його пісня “Стоїть гора високая”, а в приміщенні школи вперше демонструвався документальний фільм “Стоїть гора високая” (1981 р.), який нещодавно на замовлення районного осередку краєзнавців був придбаний керівником відділення Товариства “Чернігівське земляцтво” у Києві Валерієм Демченком у ЦДКФФА України ім. Г.С. Пшеничного.

Учні школи активно долучилися до проведення шевченківських днів. Вони підготували виставку малюнків та літературно-музичну композицію «Його пісня, його думка не вмре ,не загине».

Працівники районної бібліотеки підготували виставку творів про Шевченка.

Фоторепортаж зі свята Віктора Кошмала

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button