Секрети правильного поїдання меду
Сьогодні, 19 серпня, в Україні відзначають Яблучний Спас і День пасічника. І ці свята органічно та невипадково об’єдналися, бо поєднання яблук і меду наповнює організм антиоксидантами, сприяє нормалізації роботи шлункового тракту, а також є просто смачними ласощами для дорослих і дітей.
Про цілющі властивості меду знають всі, але не всі обізнані, як правильно вживати мед.
Директор Чернігівського виробничого підприємства з бджільництва, заслужений пасічник України Андрій Коваленко радить:
- Щоб організм отримав необхідну кількість вітамінів та мікроелементів, необхідно щодня або через день натще з’їдати по одній столовій ложці меду.
- Раз на тиждень треба їсти мед у стільниках: ретельно розжувати та проковтнути. Це відмінна профілактика гастритів і гастродуоденіті.
- А застуду та безсоння добре долає столова ложка меду на склянку гарячого молока. Цей коктейль треба пити маленькими ковточками.
Проте у вживанні меду є й певні застереження
Через 5-10 хвилин після прийому меду необхідно прополоскати ротову порожнину, аби уникнути появи карієсу.
Не додавайте мед у гарячий чай, бо тоді мед не лише втрачає свої властивості, а й виділяє токсичні речовини.
Відмовтеся від меду в раціоні дітей до трьох років, адже їхній організм ще не здатний його засвоїти.
Також доведеться відмовитися від меду, якщо:
Ви схильні до алергії в будь-якій формі.
Маєте загострення хвороб шлунково-кишкового тракту.
Приймаєте ліки, що знижують рівень цукру в крові.
Є гіпотоніком чи хворієте на синдром Меньєра, запалення внутрішнього вуха, атеросклероз і психічні розлади.
Сьогодні в Батурині – на батьківщині відомого українського бджоляра Петра Прокоповича – відбудеться медове свято «Кобзарський Спас у Гетьманському Батурині». Свято відвідає й знімальна група ЧЕline, тож невдовзі чекайте новин із медового дійства.