Суспільство

Секрети правильного поїдання меду

Сьогодні, 19 серпня, в Україні відзначають Яблучний Спас і День пасічника. І ці свята органічно та невипадково об’єдналися, бо поєднання яблук і меду наповнює організм антиоксидантами, сприяє нормалізації роботи шлункового тракту, а також є просто смачними ласощами для дорослих і дітей.

Про цілющі властивості меду знають всі, але не всі обізнані, як правильно вживати мед.

Директор Чернігівського виробничого підприємства з бджільництва, заслужений пасічник України Андрій Коваленко радить:

  • Щоб організм отримав необхідну кількість вітамінів та мікроелементів, необхідно щодня або через день натще з’їдати по одній столовій ложці меду.
  • Раз на тиждень треба їсти мед у стільниках: ретельно розжувати та проковтнути. Це відмінна профілактика гастритів і гастродуоденіті.
  • А застуду та безсоння добре долає столова ложка меду на склянку гарячого молока. Цей коктейль треба пити маленькими ковточками.

Проте у вживанні меду є й певні застереження

Через 5-10 хвилин після прийому меду необхідно прополоскати ротову порожнину, аби уникнути появи карієсу.

Не додавайте мед у гарячий чай, бо тоді мед не лише втрачає свої властивості, а й виділяє токсичні речовини.

Відмовтеся від меду в раціоні дітей до трьох років, адже їхній організм ще не здатний його засвоїти.

Також доведеться відмовитися від меду, якщо:

Ви схильні до алергії в будь-якій формі.

Маєте загострення хвороб шлунково-кишкового тракту.

Приймаєте ліки, що знижують рівень цукру в крові.

Є гіпотоніком чи хворієте на синдром Меньєра, запалення внутрішнього вуха, атеросклероз і психічні розлади.

Сьогодні в Батурині – на батьківщині відомого українського бджоляра Петра Прокоповича – відбудеться медове свято «Кобзарський Спас у Гетьманському Батурині». Свято відвідає й знімальна група ЧЕline, тож невдовзі чекайте новин із медового дійства.

Ще статті по темі

Back to top button