КоронавірусСуспільство

Секс, алкоголь і менше політики: фахівці дослідили, чим займаються українці на карантині

Маркетингова агенція UMG провела дослідження на тему, як українці поводяться на карантині. В опитуванні взяли участь 700 чоловіків і жінок у віці 18-65 років.  За результатами дослідження всіх учасників поділили на 4 групи.

Перша з них – це «оптимістичні равлики». Вони становлять 34% всіх опитаних. Люди з цієї групи розуміють, що не можуть нічого змінити, тому ставляться до пандемії спокійно, продовжують працювати або розвивати бізнес. У них з’явилося багато вільного часу на хобі, дозвілля з родиною та саморозвиток. Також вони схильні вживати алкоголь, щоб себе розважити.

До цієї категорії входять переважно жінки від 26 до 45 років. Вони мають одну дитину або двох. Їхній дохід знизився із високого до середнього, але цього вони практично не відчули.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Уже боки болять»: чернігівці розповіли про життя на карантині та плани на літо (Відео)

Ще одна група, яку прозвали «рефлексуючі бджоли». Таких в Україні 25%. Під час карантину до них прийшло розуміння, що раніше вони переймалися через дрібниці, а тепер насолоджуються простими щоденними радощами. Працюють, як раніше, або навіть більше ніж зазвичай, водночас кількість домашніх обов’язків різко зросла.

У період обмежень вони почали вживати більше алкоголю та змінили своє ставлення до навколишніх.

До них належать молоді жінки до 35 років, які живуть у квартирах, виходять зрідка, тільки на роботу.

24% українців дослідники зарахували до групи «депресивні лінивці». Ці люди відчувають значні незручності через зменшення доходів до низького рівня, але навіть не намагаються шукати додаткове джерело грошей. Вони стали більш дратівливими, депресивними, нервовими, водночас наявність вільного часу не допомагає впоратися з депресією, навпаки, стосунки в родині явно погіршилися.

Серед них здебільшого чоловіки, старші 36 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірусні витрати: наскільки «схудли» гаманці чернігівців після карантину

Ще 17% увійшли до категорії «непохитні мурахи». Вони почали більше працювати і проводити мало часу з родиною. Зовсім не мають вільного часу на хобі та розваги. Завдяки цьому змогли забезпечити фінансову захищеність під час кризи. Думають стратегічно – їх більше непокоять економічні наслідки карантину. Також дослідники зазначили, що це єдиний сегмент, який не почав пити більше алкоголю, ніж зазвичай.

Це насамперед чоловіки віком 36-45 років, чий дохід під час карантину не змінився і залишився на високому рівні. Під час карантину ходять тільки на роботу або зовсім не дотримуються правил самоізоляції.

У процесі проведення дослідження співробітники агенції UMG виділили і спільні критерії для всіх груп досліджуваних. Так, усі опитані почали частіше займатися сексом, вважають, що карантин не призведе до розлучення, приділяють менше уваги політичним подіям, радіють, що зараз майже все можна робити онлайн.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button