Середньостатистична чернігівська родина витрачає на харчування майже половину своїх сукупних витрат
За підсумками вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, у 2019 році середньостатистична сім’я Чернігівської області щомісячно витрачала на харчування 4913 грн (з урахуванням вартості продуктів, отриманих з особистого підсобного господарства), що становить майже половину (49%) всіх сукупних витрат (як і в Україні загалом).
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як змінилися ціни на Чернігівщині: офіційні цифри
Добова вартість харчування одного жителя області в середньому обчислювалася сумою 85 грн.
Найбільше грошей домогосподарства Чернігівщини спрямовували на купівлю м’яса та м’ясопродуктів – 1020 грн (21% сукупних витрат на харчування), овочів (включно з картоплею) – 729 грн (15%), хліба і хлібопродуктів – 708 грн (14%), молока, сиру та яєць – 582 грн (12%), олії та жирів – 422 грн (9%).
Однією особою в області в середньому за місяць спожито 23 яйця, 20,7 кг молока, молокопродуктів і масла, 10,1 кг овочів і баштанних, 9,8 кг хліба і хлібних продуктів, 7,7 кг картоплі, 5,9 кг м’яса, м’ясопродуктів і сала, 4,5 кг фруктів, ягід, горіхів і винограду, 3,7 кг цукру та меду, 2 кг риби і рибопродуктів, а також 1,9 кг олії й інших рослинних жирів.
Порівняно з 2018 роком дещо зменшилося споживання картоплі, молока, молокопродуктів і масла. Збільшилося споживання риби і рибопродуктів, фруктів, ягід, горіхів і винограду, овочів і баштанних, цукру та меду, олії й інших рослинних жирів, яєць, м’яса, м’ясопродуктів і сала. Споживання хліба і хлібних продуктів залишилося на рівні попереднього року.
Головне управління статистики у Чернігівській області
Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv