Суспільство

Шахраї видурили у 78-річної пенсіонерки з Чернігова всі заощадження

До Чернігівського відділу поліції продовжують звертатися ошукані пенсіонери, що довірилися незнайомцям та необачно віддали свої заощадження. Зловмисники діють за старою схемою: телефонують і повідомляють, що близька людина (син, дочка, племінник) потрапили в біду і потребують негайної допомоги.

Постраждалі часто зізнаються поліцейським, що читали про шахрайські схеми, або чули про них від близьких. Однак несподіваний дзвінок із розповіддю про нещастя, яке нібито сталося із рідною людиною, у багатьох «вимикає» логічне мислення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Телефонним шахраям знову потрібні гроші

Постраждала від цієї шахрайської схеми і чернігівка Любов Спиридонова. Її дочка мешкає за кордоном, тому дзвінок по міжміській лінії на стаціонарний телефон пенсіонерку не здивував. У трубці Любов Дмитрівна почула схвильований жіночий голос: «Мамо, я в біді! Допоможи!». Далі – стандартний для шахраїв текст: «Я в поліції. Потрібні гроші, щоб мене відпустили і закрили справу». Після цього трубку взяв «слідчий» і попросив назвати адресу, за якою можна забрати кошти. Налякана жінка слухняно виконала всі вказівки шахраїв і відчинила двері невідомому молодику. Він забрав всі заощадження жінки – 400 доларів та 10 тисяч гривень – та швидко зник.

Лише після цього пенсіонерка подзвонила до дочки. Виявилося, що вона в цей час спокійно спала у себе вдома. Ошукана чернігівка звернулася із заявою до Чернігівського відділу поліції.

За фактом злочину поліцейські відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Сектор комунікації

поліції Чернігівської області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button