Суспільство

«Шансові» набори в укриттях і тренувальні евакуації: у Носівці обговорили важливі заходи

Потрібно відпрацьовувати евакуації і дбати про належне облаштування тимчасових укриттів. На цьому наголосили у Носівській міськраді під час засідання керівників закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти.
Начальник відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту міськради Наталія ТОНКОНОГ відзначила: у разі евакуації важливо діяти чітко і без паніки, тому потрібно відпрацьовувати ці дії, проводити тренування.
Заступник відділу ЖКГ та благоустрою Носівської міськради Валентин Проценко наголосив на необхідності забезпечити в укриттях обов’язковий «шансовий» набір: подбати про запаси води, медикаментів, інструментів (ломи, лопати, сокири тощо), відер, місць для сидіння (за можливості).
«Такі заходи — не привід для паніки. Ми всі намагаємося жити звичним життям. Знання того, як діяти у надзвичайній ситуації, лише допоможуть мобілізувати зусилля, бути зібраними та спокійними. Це особливо важливо, коли йдеться про дітей», — підсумувала керівниця відділу освіти.
Також говорили про необхідність підтримувати комунікацію з батьками зараз, щоб у випадку, якщо зв’язку не буде, рідні знали точно, де перебуватиме дитина, про те, що за своїх учнів відповідає класний керівник та що директор під час евакуації має залишати заклад останнім.
Сьогодні кожен на своєму місці має чітко розуміти, як він діяти в екстремальних ситуаціях.
Джерело: офіційна сторінка Носівської міськради (ОТГ-Інформ Чернігівщина)

Ще статті по темі

Back to top button