Шашлик, мідії та хрін: чернігівці про традиційне новорічне меню
До Нового року – менше як місяць. Багато чернігівців уже починають купувати деякі продукти до свята та шукати цікаві рецепти. Деякі жителі області з року в рік оновлюють новорічне меню новими стравами, інші мають стандартний набір смаколиків. Але як одні, так й інші завжди подають на святковий стіл традиційні страви. Які саме, ЧЕline поцікавився у користувачів соцмереж.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Святкове переїдання: як відновити шлунок після грандіозного застілля
Василина Шарпата: «На нашому столі завжди є ікра, олів’є, шуба, пюрешка, щось із морепродуктів (рибка, мідії), нарізки сирні, ковбасні. Смачний алкоголь».
Валентина Мойсеєва: «Оселедець під шубою, картопля. Рибу сьогодні купили, пеленгас, консервація. Хотілося б маленький тортик! Але будемо дивитися на фінансові можливості».
Павло Семенюк: «Намагаємося щороку готувати щось нове. Незмінні шампанське та хрін».
Юлія Лапа: «Уже якось стало в нас традицією під будинком смажити шашлик! Думаю, цього року традиції не порушуватимемо».
Наталія Владиченко: «Віднедавна ікра, шампанське. Картопелька та суші – це на будь-який стіл. Олів’є – це традиція, без нього ніяк, хоча я готую його за іншим рецептом, без шкідливих продуктів».
Юлія Пархоменко: «Холодець, шуба, запечене м’ясо, засолена риба».
Альона Кривченко: «Качка або гуска запечена, олів’є, рибка під овочами, а решта страв із року в рік змінюється».
Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv