Суспільство

Ще один чернігівець стверджує, що отруївся сальмонелою після вживання їжі з «Симпатику»

Близько двох тижнів тому на нашому сайті був опублікований матеріал, у якому чернігівець Дмитро Нагурний стверджував, що отруївся сальмонелою після вживання буріто з чернігівського супермаркету «Симпатик». Керівництво супермаркету відмовило Дмитру в компенсації вартості ліків, придбаних для усунення наслідків отруєння, мотивуючи це тим, що випадок є одиничним. Окрім того, керівництво магазину заявило, що у Дмитра немає жодних доказів того, що отруєння було спричинене саме буріто.

Нагадаємо, в «Симпатику» давати будь-які коментарі журналістам із цього приводу відмовилися. Представники центрального офісу «Еко-маркету» також не вийшли з журналістами на зв’язок. Тобто випадок отруєння клієнта магазину сальмонелою просто проігнорували.

Через кілька днів після виходу статті про отруєння сальмонелою чернігівця Дмитра Нагурного до редакції ЧЕline звернувся ще один чернігівець – Юрій Кузора. Він також поскаржився на те, що після вживання буріто з «Симпатику» отруївся сальмонелою. І придбав буріто Юрій того ж дня, що й Дмитро.

20527491_661262224081651_10161572_n

Юрій Кузора, оператор «Нової пошти»

Уранці 15 червня я прокинувся трохи пізніше, ніж зазвичай, тому часу на те, щоб поснідати вдома, у мене не було, адже треба було квапитися та бігти на роботу. Я працюю у відділені «Нової пошти», яке знаходиться в «Мегацентрі». Під час обідньої перерви я придбав у супермаркеті «Симпатик» каву, буріто, сандвіч і пиріжок із м’ясом. Перекусив і загалом почувався досить добре. Після закінчення робочого дня ввечері з дружиною ми їли картоплю з кроликом.

Наступного ранку, 16 червня, я прокинувся і одразу ж побіг до вбиральні. У мене почався пронос. Перед роботою я кілька разів відвідав вбиральню. Вже тоді, коли я прийшов на роботу, мій стан почав погіршуватися. Заболіла голова, мене почало нудити, а також я відчув, що в мене жар.

Я випив «Смекту» і стан трохи покращився. Керівництво запропонувало відпустити мене з роботи, але я вирішив допрацювати, адже до кінця робочого дня залишилось чотири години. Та це було помилкою. Мені щогодини ставало гірше. Уже вдома я виміряв температуру – градусник показав 39,5. Ми викликали «швидку допомогу». Лікарі приїхали, виміряли температуру, зробили укол і призначили таблетки від отруєння. Лікарі сказали, що госпіталізація не є необхідною, тому можна залишитись удома.

Наступного дня, вже 17 червня, симптоми не зникали – висока температура, нудота, пронос і погане самопочуття. Дільничний лікар, якого ми викликали, виміряв температуру, а також поцікавився історією вживання їжі перед отруєнням. Також лікар порадив звернутися до інфекційного відділення по консультацію інфекціоніста. Мені дали скерування на аналізи, результати яких показали отруєння сальмонелою.

20527567_661262220748318_1713702033_n 20614386_661262227414984_469286386_n

Інфекціоніст, із яким я спілкувався, з усіх перерахованих мною продуктів, що їх я вживав перед отруєнням, вказав на буріто з «Симпатику».

На лікування я витратив близько 500 гривень. Адже купував не всі ліки, які мені призначили, бо деякі ліки були в моєї сестри, яка працює в аптеці.

Загалом я не схильний до якихось хвороб та отруєнь, адже в мене досить сильний організм та імунітет. Я фактично не хворію взимку, а за три роки моєї роботи на «Новій пошті» – це перший випадок, коли мені довелося брати лікарняний. Тому я був здивований, що кілька днів почувався так погано.

До «Симпатику» я не звертався, адже в мене не було 100% впевненості, що причина отруєння – продукт саме з цього супермаркету. Але після того, як я прочитав інтерв’ю Дмитра Нагурного, то зрозумів, що ми обидва отруїлися саме буріто. Адже купували ми його в один і той самий день в одному і тому ж місці. І обидва отруїлися сальмонелою. У такому випадку, я вважаю, магазин має щонайменше відшкодувати нам обом витрати на ліки, не кажучи вже про шкоду для здоров’я.

За словами Юрія Кузори, він і Дмитро Нагурний найближчим часом збираються звернутися до керівництва магазину. Цікаво, що цього разу скажуть представники супермаркету «Симпатик», коли дізнаються, що випадок отруєння сальмонелою після вживання буріто з їхнього магазину не є одиничним? Невдовзі ми про це обов’язково дізнаємося…

Дмитро Тигранов

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button