Суспільство

Ще три села приєднуються до Носівської ОТГ

Держанівка, Адамівка і Ведмедівка таки добилися своєї мети і приєднуються до Носівської об’єднаної територіальної громади.

Таке рішення сіл підтримали й депутати, створеної понад рік тому Носівської ОТГ, одноголосно проголосувавши за приєднання. Рік тому голова Держанівської сільської ради, до якої входять Адамівка та Ведмедівка, Любов Омельяненко озвучувала рішення селян, мовляв, або вони приєднуються до Носівки, або взагалі ні до кого.

За словами сільського керманича, їм начебто відмовили через те, що немає спільних меж у населених пунктів. Проте до Мрина, як передбачалося згідно з переспективним планом, наполегливі сільчани так і не приєдналися, провівши рік у «вільному плаванні».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кіптівська ОТГ стала фіналістом конкурсу молодіжних інновацій в Україні Lаudato Si Startup Challenge

«Перспективний план відкореговано, чекаємо на рішення ЦВК і вже тоді ми зможемо нормально функціонувати, як єдина об’єднана територіальна громада, – пояснює голова Носівської ОТГ Володимир Ігнатченко. – Я вже зараз можу говорити про реальні зміни на краще після створення громади. За рік, що минув, ми закупили нову комунальну техніку, відремонтували чималі ділянки доріг та об’їздних шляхів, модернізували освітлення вулиць… Тобто, зрушення є, головне працювати плідно і чесно».

Нагадаємо, що до Носівської ОТГ входять 18 населених пунктів, згодом їх буде 21. Носівчани переконані: чим більше сіл та людей – тим спроможніша буде громада. Гуртом, як кажуть, і батька легше бити.

Джерело: otg.cn.ua

Ще статті по темі

Back to top button