Суспільство

Що буде замість недобудови на Валу?

На черговій сесії Чернігівської міської ради розглядатиметься питання про знесення недобудови «Дворянське зібрання», що розташована на Валу. Це рішення є технічним і необхідне для того, щоби можна було доручити профільному міському управлінню провести тендер і укласти договір на його знесення з підрядною організацією.

Заступник міського голови Олександр Ломако розказав, що планується на місці знесеної недобудови: «Хочу спростувати чутки, що там буде багатоповерхівка, музей, ресторан тощо. Ні, там буде гарний газон, клумба чи інший об‘єкт благоустрою.  Прикро, що ідея побудови готелю «Дворянське зібрання» не була реалізована. Юридична та фізична можливість добудувати там щось відсутня, тому і розмови про це — безпідставні. Найкраще, що зараз може зробити місто — просто демонтувати недобудову. Що ми і зробимо протягом 2020 року».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Недобудову на Валу незабаром знесуть

Нагадаємо, що на цей час ДВС вже проведені всі виконавчі дії, спрямовані на виконання рішення суду, однак у боржника відсутні активи, на які можна звернути стягнення, відсутній керівник і загалом це товариство не здійснює господарської діяльності. Тому ДВС залучатиме підрядника, договір з яким має укласти місто. Наразі Чернігів вже має розроблений «Проєкт підготовчих робіт по приведенню земельної ділянки площею 0,5447 га., розташованої за адресою: Чернігівська обл., м. Чернігів, вул. Музейна, 6а (між будинками № 6 та № 8) у придатний для використання стан шляхом знесення будівництва готельно-туристичного комплексу «Дворянське зібрання»».

Ще статті по темі

Back to top button