Суспільство

Що чекає на крадіїв люків

Останнім часом, за повідомленнями «Чернігівводоканалу», в місті активізувались крадії люків. Така крадіжка несе не лише матеріальні збитки, але й загрожує життю та здоров’ю громадян, може стати причиною псування, наприклад, транспортних засобів. Однак після себе зловмисники, в гонитві за невеликим наваром, залишають відкритий отвір, що є загрозою для навколишніх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові продовжують красти люки

ЧЕline звернувся до патрульної поліції в Чернігівській області, щоб вона розповіла, як часто фіксують такі крадіжки та яке покарання чекає на тих, хто їх вчиняє.

«Нещодавно затримали злочинця, який ніс люк. У тій ситуації все було зрозуміло – людина не опиралась, визнавала, що вкрала. Щодо статистики, як часто крадуть, то такої ніхто не веде. Проте можу констатувати, що принаймні за останній рік такі крадіжки фіксувались досить рідко. Можливо, це пов’язано з тим, що зараз встановлюють так звані антивандальні люки. Раніше крадіжок люків було досить багато. Щодо покарання, то воно кваліфікується за статтею 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка». Там все індивідуально – починаючи від штрафу і закінчуючи позбавленням волі до 5 років», – розповів Віталій Копистко, речник патрульної поліції в Чернігівській області.

Ще статті по темі

Back to top button