Суспільство

Що можна приготувати у мікрохвильовій печі

З приходом мікрохвильових печей в побут українців зʼясувалось, що вони підходять не лише, щоб розігрівати їжу, але і щоб готувати її. Таким чином ви заощаджуєте власну енергію, адже на приготування йде приблизно в чотири рази менше часу. У мікрохвильовій печі чудово виходять каші, омлети, випічка, м’ясо, напої та смачнюща картопля. Про принципи приготування страв детальніше у нашій статті!

Готуємо у мікрохвильовці

Купуючи новеньку мікрохвильовку, ви можете розраховувати, що вона буде обладнана як мінімум трьома режимами для приготування їжі. А якщо ви станете власником багатофункціональної моделі, то матимете наступні функції:

  1. Режим пароварки. Мікрохвильовка готує страви на пару, таким чином зберігаючи максимальну кількість вітамінів.
  2. Гриль. З цією функцією ви зможете обсмажити м’ясо до хрусткої скоринки. Але його слід вмикати лише під час останнього етапу приготування, щоб підсмажити.
  3. Конвекційний режим. Дозволяє рівномірно прогріти продукти за допомогою циркуляції навколо них гарячого повітря. Чудово підходить для приготування випічки або м’яса. По факту копіює принцип роботи духової шафи, але прогріває швидше.

Також під кожну страву налаштовується персональний режим потужності: від високої до середньої або низької. Це потрібно обирати в залежності від продуктів, що готуєте, та особливостей техніки. Тож враховуйте цей момент, обираючи мікрохвильові печі у Рівному.

Головні принципи готування у мікрохвильовій печі

По-перше, готувати треба у спеціальному посуді: прозорому і без металів у складі. Для цього підійдуть скляні, силіконові або пластикові місткості. Також враховуйте, що їжа у СВЧ-печі готується від краю до центру. Тому більші шматки слід класти на зовнішній контур страви. Окрім цього дотримуйтесь загальних рекомендацій до приготування:

  • заморожені продукти слід розморозити, а після цього готувати на відповідному режимі;
  • перші страви готують у посудині з отвором для виведення надлишків пари у кришці;
  • цілі продукти готуються довше, ніж м’ясний фарш або овочеве пюре;
  • щоб м’ясні страви були соковитішими, їх також слід накривати кришкою і регулярно перемішувати для рівномірного готування.

Важливо! Коли страва буде готова, дайте їй постояти під кришкою ще 5—10 хвилин. Це потрібно для того, щоб остаточно сформувався аромат та смак.

Переваги готування у мікрохвильовці

Вона швидко приготує вам сніданок перед роботою: омлети, яєчню, сирники та гарячі бутерброди. Також в ній можна швидко підготувати гарячі напої до того ж сніданку. І якщо стоячи біля плити ви витратите на це 20 хвилин часу, то мікрохвильовка скоротить приготування вдвічі. Також, якщо ви купуєте СВЧ-піч, то ви отримуєте духовку, гриль та пароварку в одному флаконі. Або ж можете обрати спеціалізовані моделі на Allo.ua у Рівному. А завдяки додатковим функціям всі страви будуть не такими жирними, калорійними та шкідливими.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button