Суспільство

Що писали про 8 березня в соцмережах чернігівські лідери думок

Публічні люди, політики, лідери думок та популярні блогери йдуть зазвичай за загальним трендом. Тож не дивно, що більшість висловлювань чернігівських публічних та відомих діячів, які потрапили під дослідження ІМІ висловлювалася про 8 березня  в «дусі часу» —  свято «весни і краси» з одного боку, але з іншого  — не могли  оминути справжню суть цього дня – боротьби жінок за свої права. В результаті виходять  «гібридні», певною мірою  саркастичні, публікації .

Аби з’ясувати, наскільки живучі стереотипи про 8 березня в українському суспільстві, Інститут масової інформації та «Детектор медіа» на замовлення Національного Демократичного Інституту провели моніторинг контенту соціальної мережі Facebook, сформувавши вибірку з політиків та чиновників найвищого рангу й публічних людей, яких можна вважати лідерами думок. Потрапили в дослідження і чернігівські відомі люди.

Загалом тренд «свято весни» і «справжня жіночність» – найпоширеніші стереотипи в дописах регіональних лідерів думок по всій країні. Однак чернігівці народили ще один  кумедний стереотип – назвімо його «жалко пацана».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині до 8 Березня малювали жінок-поліцейських (Фото)

Так відомий чернігівський тренер Сергій Петрикей нарікає, що дружині не можна, як мамі в дитинстві, подарувати на свято «каляки-маляки», та знімає жартівливу інструкцію про те, як чоловік має брати повноцінну участь у домашньому господарстві. «Жалко пацана» – це його коментар до відео, на якому жінка б’є боксерську грушу, бо, мовляв, не отримала тюльпани на 8 березня.

Чернігівськийактивіст Олександр Гашпар наголошує, що в жінок «мінливий настрій», а в іншому дописі ілюструє  боротьбу за жіночі права  сценою  сексуального домінування, але із підписом «Вітаю усіх жінок зі святом весни і зі святом боротьб́и за власні права)». Мабуть найвідоміший блогер Чернігова  Михайло Ілляшик,  розважає своїх підписників картинкою, на якій жінка-дракон видряпує з чоловіка восьмиберезневі тюльпани.

Зі «святом весни»  також привітав жінок Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, але, водночас побажав жінкам  «всімреалізувати себе як особистостей» .

А ось  голова Чернігівської  ОДА  Анна Коваленко,  написала, що 8 березня для неї – «черговий привід привернути увагу до боротьби жінок за право бути рівними учасницями громадського, політичного та суспільного життя«.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

 

За матеріалами Інститутмасовоїінформації, «Детектор медіа»

Ще статті по темі

Back to top button