Суспільство

Що робити, якщо ваш автомобіль був пошкоджений унаслідок бойових дій Як зняти авто з реєстрації й утилізувати

Через війну в Україні страждають не лише люди, але і їхнє майно. Так, унаслідок дій агресора чимало громадян постраждали через втрату або пошкодження житла. Проте дехто втратив і транспортні засоби, які вже не підлягають ремонту. Якщо на відновлення житла держава та донори надають певну матеріальну допомогу або ж матеріали для відновлення, компенсація за знищення або пошкодження авто внаслідок бойових дій не надається.

Що ж робити, якщо ваше авто постраждало та не підлягає ремонту? Про подальші дії, як зняти з реєстрації авто, розповідає Людмила Деркач, заступник начальника Регіонального сервісного центру в Київській і Чернігівській областях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посварилися через жінку: на Чернігівщині впіймали чоловіка, який мало не зарізав знайомого

«Від початку повномасштабного вторгнення багато людей зазнали збитків через втрату або пошкодження автомобілів, мотоциклів та інших транспортних засобів. За таких обставин власник або уповноважена ним особа може замовити послугу вибракування транспортного засобу, звернувшись до найближчого сервісного центру МВС. Для отримання цієї послуги особа, яка звертається, повинна мати при собі такі документи: паспорт, реєстраційний номер облікової картки платника податків, а також за наявності свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та номерні знаки», – пояснила Людмила Деркач.

Вона зазначила, що послуга з вибракування транспортного засобу абсолютно безкоштовна та надається протягом робочого дня з моменту подання документів. Ця послуга буде недоступною, якщо автомобіль знаходиться у розшуку або під арештом. Після вибракування транспортного засобу відновлення реєстрації неможливе.

Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінках Головного сервісного центру МВС у Фейсбуці та Інстаграмі. Відповіді на найпоширеніші запитання та корисну інформацію знаходьте на сайті.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button