Суспільство

Що треба встигнути зробити до початку нового 2024 року: поради психолога й астролога

До нового року залишилося трохи більше ніж тиждень. Для багатьох це свято – можливість підбити підсумки за прожитий рік, зробити певні висновки та запланувати цілі на наступний рік.

На жаль, сучасні непрості реалії вносять корективи в життя українців, тому багато хто відмовляється від святкування, а ще хтось святкує в сімейному колі. Психологи радять навіть у такі складні часи приділяти собі час, впускаючи хоча б невеличку атмосферу свята у свої домівки.

Що ж треба встигнути зробити до настання нового 2024 року, Челайн розповіла чернігівська психологиня Наталія Лазаренко:

  1. Завершити всі важливі справи, які можна завершити цього року, не відкладати в наступний рік.
  2. Роздати борги, якщо вони є.

Є народне повір’я, що не можна з боргами прямувати в новий рік, оскільки весь наступний рік будете в боргах.

  • Почистити простір: квартиру, будинок від старих непотрібних речей.
  • Помити дзеркала.

Це не стільки психологічна порада, як езотерична, але вона дієва на рівні підсвідомості та налаштуванні на щось добре. Помити дзеркала треба водою з сіллю, оскільки сіль очищає наш простір.

  • Очиститися від поганих думок, налаштуватися на позитивні емоції та прийняття себе.

Можна робити собі компліменти, дивлячись у дзеркало, або ж вести щоденник похвали.

  • Помиритись із тими, з ким посварилися, якщо ці люди важливі та цінні для вас.
  • Написати листи-подяки.

Це варто зробити, навіть якщо не будете їх надсилати. Але все одно впустити у свій інформаційний простір вдячність за те, що було в році, який минає.

  • Проаналізувати 2023 рік.

Звернути увагу на те, що вам вдалося зробити.

  • Спланувати свій наступний рік.

Безумовно, під час війни ми не можемо бути впевнені в тому, що наші плани обов’язково здійсняться. Але планування все одно потрібне.

Спланувати можна завдяки такій практиці:

«Візьміть 12 різнокольорових аркушів. 1 аркуш – 1 місяць. На кожному аркуші записати по три завдання, які хочете виконати в зазначений місяць. Потім ці листочки треба скрутити та зав’язати стрічками. Ними навіть можна прикрасити святкову ялинку або ж покласти в коробочку. Ці аркуші із завданнями треба зберегти до завершення року. Напередодні завершення року їх варто переглянути і таким чином можна підбити підсумки року: що вдалося зробити, а що ні», – зазначає психологиня Наталія Лазаренко.

Чернігівська астрологиня Світлана Стародумова зазначає, що 22 грудня – це один із найпотужніших днів місяця (зимове сонцестояння):

«Цього дня відбувається поворот від темряви до Сонця, тому саме в цей день варто підбити підсумки. Для цього запаліть свічки. Візьміть список бажань або планів, який ви складали на 2023 р., або подумки згадайте про свої сподівання. Зауважте, що ви змогли реалізувати. Похваліть себе за це. Потім оцініть, що не вдалося виконати. Проаналізуйте: Чому? Яких помилок було допущено? Зробіть висновки. Потім візьміть новий щоденник і внесіть у план на наступний рік те, що не вдалося цього року. Нові бажання наразі не треба вносити до списку (повернемося до них у січневий Новий місяць 11.01.24, коли не буде ретроградного Меркурія). А період із 28.12.23 до 31.12.23 дуже добрий для очищення себе та простору, для того, аби віддати борги».

А ще цього року треба неодмінно задонатити для ЗСУ.

Оксана Замятіна

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button