Суспільство

Школярів Чернігівщини навчають екологічній грамотності (Фото)

У вересні-листопаді 2020 року євроклуб ліцею «ЄвроЧОПЛ» за підтримки проєкту Представництва ЄС в Україні «Інформаційна підтримка мереж ЄС в Україні» реалізує екологічний проєкт «Прямуємо разом: екологічна грамотність та здорове життя».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині СБУ викрила порушення екологічних норм під час утилізації промислових відходів (Фото)

Тож у середу, 7 жовтня у рамках проєкту відбувся тренінг, під час якого учні й учениці напрацювали поради до пам’ятки «Як полюбити природу». Це один з етапів реалізації проєкту – волонтери й волонтерки ЄвроЧОПЛ поширюватимуть ці пам’ятки у громадах Чернігівської області серед мешканців. Спільно з тренеркою Наталією Висіканець, членкинею громадської організації «Жіночий формат», яка очолює напрямок роботи щодо популяризації свідомого ставлення до споживання ресурсів, учасники й учасниці обговорили можливі шляхи вирішення екологічних проблем регіону.

Подальша реалізація проєкту передбачає розробку візуалізованої пам’ятки та її поширення, а також створення інформаційних табличок-закликів, які учні й учениці ліцею розмістять у місцях стихійних сміттєзвалищ у своїх населених пунктах. Адже, як показують дослідження, які провели наші учні й учениці під час дистанційного навчання, спільними екологічними проблемами для Чернігівської області є стихійні сміттєзвалища у селах та містечках і неконтрольоване спалювання сухої трави.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button