Суспільство

Швачки з Центру надання соціальних послуг у Городні шиють одяг для армії

Про те, що в Центрі надання соціальних послуг працює швейна майстерня, городнянцям відомо давно. Швачку Ганну Безсмертну, яка тут працює вже десять років, добре знають не тільки клієнти Центру, які перебувають на його обслуговуванні, а й звичайні городяни, яким до душі професіоналізм і творчий підхід до справи майстрині, і військові, яким Ганна ніколи не відмовляє в такому необхідному ремонті одягу. А нещодавно майстерня Центру розширилась – у Ганни з’явилися дві помічниці. Олена Кухаренко прийшла сюди працювати в жовтні минулого року, а Тетяна Жаловська – у лютому нинішнього.

Про це повідомляє Городнянська міська рада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Бобровицькій громаді запустили Громадський бюджет

– Це стало можливим завдяки нашій співпраці з Центром зайнятості, який таким чином залучає тих, хто стоїть у ньому на обліку, до суспільно-корисних робіт, – пояснює директорка Центру надання соціальних послуг Наталія Семенова. – Найважливіше, що і Олена, і Тетяна прийшли до нас працювати не за обов’язком, а за покликом серця. Коли перший термін працевлаштування Олени закінчився і ми почали переоформлювати її на другий термін, вона прийшла до мене і каже: «Ви мене не виженете, якщо я буду ходити на роботу й у цей період, доки документи оформлюються?». Я їй кажу, що ми ж не можемо платити за ці дні, а вона так здивовано: «Та хіба у грошах справа? Я хочу допомагати і вам, і хлопцям».

Тетяна Жаловська – професійна швачка, Олена Кухаренко – теж за фахом закрійник верхнього одягу. Окрім ремонту одягу, дівчата активно працюють на допомогу армії – шиють білизну для шпиталів, бафи для військових, інші речі. Звісно, одна швейна машинка й оверлок, які були в Центрі, не впоралися б з таким навантаженням. На допомогу волонтерському швейному цеху прийшов фонд «Право на захист» – він купив ще одну новеньку швейну машинку. І, як завжди, не обійшлось у добрій справі без добрих сердець – жителька Городні Валентина Шевель подарувала дівчатам власну швейну машинку, хоч не нову, але таку, кажуть задоволені дівчата, що дуже швидка та зручна в роботі. «Хай послужить і хлопцям, попрацює на перемогу», – сказала Валентина Володимирівна, передаючи свою помічницю в надійні руки.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button