Суспільство

Сільська школа на Прилуччині до 1 вересня отримала новий комп’ютерний клас

Учні та вчителі Дубовогаївської школи Яблунівської громади нарешті забудуть про труднощі з навчанням, які вони долали щоразу, вмикаючи свої 16-річні комп’ютери в класі інформатики. У переддень 1 вересня стару техніку замінили на 10 нових комп’ютерів. Такий подарунок сільській школі зробив народний депутат України Борис Приходько в межах власної програми «Доступна освіта» та за підтримки Благодійного фонду «Хоуп Череті».

«Новий комп’ютерний клас уже працює, зараз ми підключаємо його до Мережі. Сьогодні учителька англійської мови перевірила, як працюють навушники, що йшли в комплекті. Ще спробувала опрацювати тему аудіювання і залишилася дуже задоволена. Ми вдячні нашому депутату. Місяць тому я написала до нього звернення, а вже сьогодні школа радіє подарунку», – розповіла директорка Дубовогаївської школи Наталія Кравченко.

За словами Наталії Кравченко, в комп’ютерному класі діти вчать не лише інформатику й англійську, а й готуються до Національного мультимедійного тесту, а також до конкурсів та олімпіад, у яких беруть участь онлайн. Тому техніка сільській школі була надзвичайно потрібна.  

Того ж дня Борис Приходько передав техніку і Прилуцькому ліцею №1 – 10 моніторів для класу інформатики. Від начального закладу нардеп отримав відповідне звернення. До слова, за останній час Борис Приходько оснастив комп’ютерною технікою низку шкіл округу – Козелецький ліцей №1 і №3, Остерський ліцей №1 і №2, Прилуцький ліцей №5,  Деснянський центр творчості дітей та юнацтва, Новобасанську, Сухополов’янську, Линовицьку, Ладанську, Новобиківську і Малодівицьку школи. 

 «Зараз навантаження на громади дуже велике через війну, а тому допомагаю їм з організацією освітнього процесу. Ми не лише ремонтуємо укриття, але й оновлюємо матеріально-технічну базу. Доступна освіта сьогодні – це можливість 1 вересня розпочати навчання, попри різні зовнішні обставини. Тож спільно працюємо над тим, аби наші учителі гідно долали всі виклики, а діти здобували якісну освіту – як офлайн, так і дистанційно. Нехай техніка довго служить діткам», – наголосив Борис ПРИХОДЬКО, народний депутат.

У межах депутатської програми «Доступна освіта» нардеп Борис Приходько за час свого депутатства передав у школи свого 210-го округу понад 260 комп’ютерів, ноутбуків, планшетів і плазмових телевізорів. За словами політика, цю місію він продовжить і далі.

*210-й округ – територія колишнього Прилуцького, Козелецького і Бобровицького районів, а також м. Прилуки. Інтереси округу у Верховній Раді України представляє народний депутат Борис Приходько.

Ще статті по темі

Back to top button