Суспільство

Сім дитячих садків Чернігова готують до відкриття

Дитячі садки Чернігова готують до відкриття. Наразі тривають необхідні ремонтні та підготовчі роботи у семи закладах дошкільної освіти. Це ті об’єкти, де є укриття і куди, в разі повітряної тривоги, можна буде перемістити дітей.

Сьогодні головним питанням в організації виховного процесу стало облаштування безпечного простору для малечі.  Його ремонтують, умебльовують, забезпечують водою та генераторами, а також матеріалами та засобами, які потрібні для того, аби діти могли цікаво провести час в укритті.

Про це повідомляють в управлінні освіти Чернігівської міської ради.

Відповідно заявок батьків, їх дітлахи потребують 2 500 місць в закладах дошкільної освіти. Сім закладів дошкільної освіти, про які йшла мова вище, спроможні прийняти до 1 800 малюків, а для решти готуватимуть наступну чергу закладів освіти.

На сьогодні відповідають нормативам з облаштування підвальних приміщень, на випадок повітряної тривоги, сім садочків.  Вони розташовані на всій території Чернігова і можуть вмістити близько 1800 вихованців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові закривають кілька шкіл і садочків

Батькам, аби записати свою дитину в один із цих семи дитсадків, потрібно звернутися до закладів дошкільної освіти, які їх малюки відвідували до початку широкомасштабної війни, і там отримати необхідну інформацію з цього питання.

На фото ви бачите укриття в одному із дитсадків Чернігова, який наразі готують до відкриття. Воно відповідає всім безпековим нормативам. Підготовчі роботи на етапі завершення. Враховуючи вікову категорію тих, хто тут має знайти прихисток, то стіни зі стелею пофарбували та розмалювали, аби для малечі цей простір був комфортним та привабливим, а головне не викликав страху та негативних емоцій.

На завершальному етапі такі роботи і в решті шести ЗДО міста. Найближчими тижнями вони мають відкрити свої двері для дітлахів.

1657695059_mycollages-6

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button