Суспільство

«Скандинавська мрія» виконуючого обов’язки мера: чи будує Ломако собі дім у Чернігові

Нещодавно відомий в Чернігові громадський активіст та правозахисник Олександр Гашпар на своїй сторінці в Facebook опублікував власне розслідування, в якому йдеться про те, що виконуючий обов’язки Чернігівського міського голови Олександр Ломако зводить будинок у сучасному скандинавському стилі по вулиці Василя Симоненка в Чернігові.

  • Мене цей будинок зацікавив через чутки, що начебто в ньому планує оселитися в.о. чернігівського міського голови Олександр Ломако зі своєю родиною, а відтак я вирішив перевірити, чи є підгрунття для таких чуток, — йдеться в дописі правозахисника та громадського активіста Олександра Гашпара. 

В дописі йдеться, що будівництво здійснюється нібито без відповідних дозвільних документів. Цікава історія і з земельною ділянкою, на якій розташований будинок. Якщо коротко – то вона перебуває у власності людини, що пов’язана із Олександром Ломако. Справа у тому, що в декларації виконуючого обов’язки мера вказано, що офіційний власник земельної ділянки, на якій розташований будинок, у 2019 році позичив в Олександра Ломако чималу суму коштів – понад 53 тис. дол.

  • Земельну ділянку по вулиці Десняка 62, площею трохи менше 10 соток в серпні 2020 року рішенням Чернігівської міської ради передали у власність Марії Юріївні Давидовій. Хто ця жінка невідомо, але вона у грудні 2020 року подарувала вказану земельну ділянку разом з розташованим на ній житловим будинком і господарськими спорудами громадянину Михалевичу Миколі Михайловичу. Тому самому «потужному господарнику», голові правління акціонерного товариства «Чернігівське хімволокно», який в 2010 році балотувався на посаду чернігівського міського голови від партії «Сильна Україна» Сергія Тигипко, йдеться в дописі правозахисника та громадського активіста Олександра Гашпара. 

У дописі також йдеться, що з фото, зроблених із супутника відомо, що у 2021 році земельна ділянка була розчищена під майбутнє будівництво, а в 2022 році для будинку був залитий фундамент. Наразі на ділянці тривають будівельні роботи.

  • При розмові з самим Миколою Михалевичем, з яким я зустрівся, коли той приїздив контролювати роботу будівельників на об’єкті, він сказав, що документи на будівництво вже подані (при тому, що фундамент було закладено в 2022р.!), але станом на сьогодні в реєстрі будівельної діяльності жодної інформації про зареєстроване повідомлення про виконання будівельних робіт за цією адресою, йдеться в дописі правозахисника та громадського активіста Олександра Гашпара. 

Звертаємось за коментарем з даної ситуації до виконуючого обов’язки Чернігівського міського голови Олександра Ломако.

  • Я вперше від вас про це чую. Я навіть не уявляю де це знаходиться, — прокоментував «ЧЕЛАЙН» ситуацію із скандинавським будинком Олександр Ломако.

Як бачимо в даній історії поки чимало запитань і незрозумілих моментів. Утім, ми продовжуємо слідкувати за цією ситуацію та інформуватимемо вас про хід подій.

Таліна Тарасенко

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button