Суспільство

Скарбнички, прикраси, брелоки, значки: чернігівка назбирала колекцію котів (Фото)

Колекціонуванням захоплюються багато людей. Причому збирають найрізноманітніші речі – монети, поштові марки, листівки, кришечки від пляшок, зброю, посуд, статуетки, малюнки, автографи відомих людей, книги, платівки та багато іншого. А ось чернігівка Наталія Кудін має колекцію різних фігурок котиків. Збирає їх вона уже багато років.

За словами Наталії, потяг до колекціонування в неї почавсяз трагічних подій, які відбулися в її житті багато років тому. Аби якось відволіктися, вирішила знайти собі якесь нове захоплення. Чомусь на думку спало саме колекціонування. Що саме колекціонувати, думала недовго, оскільки з дитинства була великою любителькою кицьок.

«Навіть в 11 років «вдочерила» маленьке, ще сліпе кошеня, яке знайшла у якомусь закутку – лежало самотнє, таке манюсіньке і так жалібно пищало, що просто не змогла так його залишити і приперла додому. Тато був, м’яко кажучи, «у захваті», та зрештою зглянувся на мої благання і дозволив залишити. Але за умови, що доглядати та піклуватися буду сама. Я, звісно, погодилась і сумлінно вигодовувала свою знахідку молоком із піпетки й усіляко опікувалась ним. Так за пару місяців маленьке сліпе кошеня перетворилося на красиву та доволі вгодовану кішечку, яку назвала Катрусею. Утім, невдовзі з нею довелося розпрощатися. Ні, вона не загинула, просто це вже інша, також досить сумна історія», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначила Наталія Кудін.

Тож невипадково вона вирішила колекціонувати саме котиків. Звісно, несправжніх, хоча на той момент у Наталії жила і справжня кішка Маша, яка була улюбленицею родини 12 років. Насамперед цікавили різноманітні статуетки і фігурки цих чудових створінь. Але не тільки.

«Є у моїй колекції брелоки, значки, іграшки, магніти, скарбнички, прикраси (сережки, кулони, брошки), ґудзики, гачок-вішак, годинники (від настільних до настінних) у формі котів, є фоторамка, підставки під гаряче і під мобільні телефони та інші предмети. Тобто є речі як суто декоративні, так і функціональні. Різного розміру та з різних матеріалів», – розповідає володарка колекції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З 1 грудня на Чернігівщині розпочинається заборона на лов раків

Звісно, є й улюблені експонати – найбільше подобаються реалістично зроблені. Є й пам’ятні, власне, Наталія пам’ятає історію появи кожного з них. Перші кілька років колекцію збирала доволі активно. То сама десь бачила у магазині новий експонат і купувала, то рідні чи друзі дарували (які, звісно ж, знають про захоплення Наталії), то привозила як сувенір із якоїсь поїздки чи подорожі. Зокрема, є кілька котиків, які приїхали з відпочинку в Криму.

Сьогодні колекція налічує понад дві сотні експонатів. Це, на думку Наталії, зовсім небагато. Але, певно, один із факторів, що стримують її зростання, – місце, де це все зберігати. Основна частина розміщується на поличках, але ж вони, як кажуть, не гумові.

«Останнім часом колекція поповнюється нечасто, хіба що подарували одну роботу із зображенням кота в техніці пірографії. Та й, зважаючи на події, що відбуваються в країні, не до захоплень. Але якщо побачу щось цікаве, то куплю. Бачила, щоправда, днями прикольну ялинкову іграшку у формі котика. Але ще не купила. Воно хочеться, та колеться. Такі ціни зараз, що замислюєшся, купити новий експонат у колекцію або поїсти чогось», – розповідає Наталія.

Але, напевно, найбільша мрія Наталії – це справжня жива киця бірманської породи. Ймовірно, колись ця мрія таки справдиться, як і настануть кращі часи.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Фото – Наталія Кудін

Ще статті по темі

Back to top button