Суспільство

Скільки заробляють лікарі та медсестри у Чернігові

Національна служба здоров’я України надала дані по зарплатах працівників у більше ніж 2000 медичних закладів. Серед них і 17 лікарень та поліклінік з Чернігова.

Статистичні дані поділені на чотири категорії – оплата праці для керівників медичних закладів, лікарів, медсестер та санітарів. Всі цифри – до вирахування податків, які становлять близько 20 %. Тобто на руки працівники отримують на 1/5 менше, ніж вказано у звіті. І ще важливий момент: це не ставка, а видатки на оплату праці. Тобто, уже з врахуванням премій чи інших надбавок, повідомляє 0462.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікарі ковідних відділень розповіли про свої зарплати

Найвищі зарплати у керівників медзакладів – у обласній лікарні та міській лікарні №1 – більше 50 тисяч у середньому. Більше 40 тисяч – у психоневрологічній лікарні та у пологовому будинку.

Лікарі найбільше заробляють у центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, міській лікарні №1 та в обласній дитячій лікарні – більше 20 тисяч гривень у середньому за місяць. Зовсім трішки не дотягнув колишній онкодиспасер (нині – центр сучасної онкології).

Медсестрам найбільше у Чернігові платять у тому ж таки центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф (більше 17 тисяч). І це навіть більше, ніж у лікарів у багатьох інших закладах. У міській лікарні №3 та у центрі сучасної онкології медсестри заробляють більше 12 тисяч гривень. Середня зарплата середнього медперсоналу по місту складає майже 10 тисяч гривень до вирахування податків.

Молодший медичний персонал (санітари) найбільше цінують у міській лікарні №3, де їм платять майже 11 тисяч на місяць. Втім це виняток, адже у інших закладах зарплата санітарів не дотягує до 10 тисяч, лише у двох лікарнях перевищує 9 тисяч, а у більшості випадків коливається у межах 6,5 – 8 тисяч.

zarplati-likariv_60f03bd30760e

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button