Суспільство

Слабоалкогольні напої – якими вони бувають?

Слабоалкогольними напоями в широкому сенсі вважаються всі алкогольні напої з об’ємним вмістом етилового спирту від 2,8 до 9,5 відсотків. Сюда відноситься пиво, брага, медові напої, слабоалкогольні коктейлі і інші.

Пиво

Пиво – це слабоалкогольний напій, що виготовляється з ячменю. Характерні ознаки: приємна гіркота, аромат хмелю і здатність утворювати піну. Пиво тонізує, а також допомагає їжі краще засвоюватися, якщо його споживати в міру.

В склад пива входять:

  1. Вуглеводи.
  2. Білки.
  3. Органічні кислоти.
  4. Зольні речовини.
  5. Гіркі хмелеві кислоти і смоли.

В якості сировини для цього напою використовується ячмінний солод. Його характерна особливість в тому, що зерно частково проросло. І саме таке воно йде на виробництво.

Для виробництва пива також може використовуватися рис, кукурудза, соя, цукор, глюкоза і інші речовини для того, щоб збільшити екстрактивність пива і надати йому особливий смак.

Пиво ділиться на такі види:

  1. Світле. В них чітко виражений смак і аромат хмелю.
  2. Темне. Смакова гама більше солодова.
  3. Спеціальне.

Брага

Це слабоалкогольний напій з вмістом етилового спирту від 1,5 до 3%. На смак схожа на пиво і квас в залежності від способу виробництва. Рідко використовується для споживання у чистому вигляді, адже є сировиною для інших алкогольних напоїв (в тому числі, і міцних).

Медові напої

Це категорія слабоалкогольних напоїв, яка отримується шляхом зброджування сусла, яке виготовляють із меду, цукру, води з додаванням хмелю і дріжджів. Сусло охолоджуються для того, щоб дріжджі осіли, після чого впродовж 50-70 діб відбувається доброджування сусла.

Колір медових напоїв – жовтий або світло-жовтий. Смак або чисто медовий, або медово-хмелевий. Характерного смаку додає вуглекислий газ, який виділяється в процесі бродіння сусла.

Максимальна міцність – 6% від об’єму. Максимальна температура зберігання – 25 градусів. Необхідно не допускати потрапляння прямих сонячних променів.

Ця категорія слабоалкогольних напоїв відома ще з давньоруських часів. Тільки раніше вони виготовлялись без додавання чистого цукру, оскільки його навчилися добувати лише в середині дев’ятнадцятого століття. Сировиною для виготовлення слабоалкогольних напоїв у ті часи були різноманітні продукти, що мали вуглеводи у складі. І мед – типовий приклад.

Слабоалкогольні коктейлі

Останнім часом ця категорія напоїв почала набирати настільки велику популярність, що саме вони і стали асоціюватися з поняттям «слабоалкогольний напій». Такі коктейлі різні по складу і способу виготовлення. Це можуть бути як класичні продукти, які виготовляються із алкогольних напоїв різної міцності, води, солодких вод, так і чисто синтетичні напої.

Останні мало чим відрізняються від звичайних безалкогольних газованих напоїв, лимонадів по своїй технології за тим лише виключенням, що туди додається етиловий спирт.

Будь-які види слабоалкогольних напоїв можна купити в цьому інтернет-магазині: https://morepiva.ua/ua/kyiv/inshi_napoyi/slaboalkoholni-napoyi/.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button