Смачний урок до свята (Фото)

  • Смачний урок до свята (Фото)
  • Смачний урок до свята (Фото)
  • Смачний урок до свята (Фото)
  • Смачний урок до свята (Фото)
  • Смачний урок до свята (Фото)
  • Смачний урок до свята (Фото)
  • Смачний урок до свята (Фото)
  • Смачний урок до свята (Фото)
  • Смачний урок до свята (Фото)
  • Смачний урок до свята (Фото)
  • Смачний урок до свята (Фото)
  • Смачний урок до свята (Фото)
  • Смачний урок до свята (Фото)
  • Смачний урок до свята (Фото)
  • Смачний урок до свята (Фото)
  • Смачний урок до свята (Фото)
  • Смачний урок до свята (Фото)
  • Смачний урок до свята (Фото)

Традиція випікати святкове печиво – «миколайчики» – досить давня. А «Майстерня гарного настрою» музею-заповідника Михайла Коцюбинського відновлює її.

Вперше почали випікати пряники до Дня Святого Миколая, що припадає на 19 грудня, у західній Україні. Запашні солодощі батьки клали під подушки своїм діткам, коли ті ще спали.

Сучасний «миколайчик» – це медовий пряник, розмальований білою глазур’ю. Найбільш розповсюджена форма пряника – дідусь у кожусі. Та від заснування традиції минуло багато часу, тому нині можна побачити святкове печиво у формі янгола, півмісяця, зірочки, сонечка, півника та навіть коника. Звичай розмальовувати «миколайчики» глазур’ю теж сучасний. У давнину їх прикрашали природними барвниками, замішаними на борошні й воді.

Впродовж тижня до музею приходили юні чернігівці з різних шкіл міста, щоб навчитися самостійно готувати смачні «миколайчики». До об’єктиву фотографа потрапили учні 20-ї школи.

Текст та фото Віктора Кошмала

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

загрузка...

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register