Суспільство

Смерть породіллі з дитиною на Чернігівщині: подробиці про лікаря

В Анастасії та Ігоря Горбатенків, жителів Семенівки Чернігівської області, повинен був народитися хлопчик-первісток. Однак побачити дитину матері не довелося: вона померла при пологах. Через 1,5 місяці помер і новонароджений, повідомляє «Судово-юридична газета».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скалічена у пологовому будинку чернігівська породілля стала на ноги

Розслідування показало, що жінка з сином померли через неналежне виконання функцій одним із медпрацівників.

«Принаймні, комісія, яка розглядала цей випадок, оцінила всі факти і прийняла відповідне рішення. Потім слідством була призначена судово-медична експертиза, яка визначила, що саме призвело до смерті і стало причинним зв’язок між діями лікаря і тими наслідками, які ми на сьогодні маємо», — зазначив адвокат потерпілих.

Адвокат додав, що під час судового процесу «обвинувачений ставив палки в колеса», вказуючи на те, що експертиза нібито проводилася з порушеннями, і вимагав її повторного проведення. При позитивному розкладі суд міг би затягнутися ще років на два-три.

У результаті суд виніс вирок: два роки позбавлення волі і такий же строк позбавлення права займатися лікарською діяльністю.

За словами родичів Анастасії, незважаючи на очевидні докази, своєї провини анестезіолог не визнав.

«Також у нього не було жодного жалю про те, що трапилося. Так, на суді він попросив вибачення, але каяття не було щирим. Ця людина жодного разу не набрала мене і не запитала, в якому стані перебуває дитинка, коли вона ще була жива. Мені дзвонили і підтримували незнайомі люди», — каже мати Анастасії.

породілля

Боротьба за справедливість, зумовлені нею переживаннями і стреси сильно похитнули здоров’я Олени, однак жінка вважає, що зробила все від неї залежне.

«Я всім людям кажу: в нашій країні за справедливість потрібно боротися, інакше винний залишиться безкарним», — підсумувала вона.

Ще статті по темі

Back to top button