Суспільство

Снігопади і морозець − синоптики розповіли, якої погоди чекати у грудні

У грудні будуть морози, але очікується, що середньодобова температура повітря буде на 1-1,5 градуси вище за кліматичну норму; снігопади прогнозуються у межах норми.

Про це йдеться на сайті Укргідрометцентру.

«Середня місячна температура передбачається від 3° морозу до 2° тепла (в Криму до 4° тепла), що на 1-1,5° вище за норму. 

Місячна кількість опадів очікується 34-79 мм, в горах Криму та в Карпатах місцями 81-105 мм, що в межах норми»,- зазначено у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині рятувальники попереджають про сильні снігопади та ожеледь

В Укргідрометцентрі нагадали, що зазвичай середня місячна температура у грудні складає 1-5° морозу, на Закарпатті та у південних областях місцями 0-2° тепла, в Криму до 6° тепла.

Абсолютний максимум температури становить 10-18° тепла, на Прикарпатті та у південних областях до 20°, на півдні Криму до 25°.

Водночас абсолютний мінімум − 24-32° морозу, у східних, північно-східних областях та на Прикарпатті місцями 35-38° морозу, на Закарпатті та півдні країни місцями 17-23° морозу.

«Середня місячна кількість опадів складає 30-66 мм, в Карпатах, горах Криму та на Закарпатті місцями 76-139 мм. У більшості областей утворюється сніговий покрив, лише на півдні країни сніговий покрив встановлюється не кожного року», − нагадали синоптики. 

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button