Суспільство

Сновське училище лісового господарства відсвяткувало 50 років

Для Сновського вищого професійного училища лісового господарства поточний навчальний рік є особливим – ювілейним, 50-м. Вітання з цієї нагоди колектив закладу приймав цієї п’ятниці – напередодні професійного свята – Дня працівників освіти.

Кваліфіковані робітничі кадри – одна із базових умов розвитку промисловості. На Чернігівщині – у регіоні, значною мірою агропромисловому – попит на фахівців робітничих спеціальностей традиційно високий, повідомляє Чернігівська ОДА.

Він зумовлює й потребу в їх підготовці. Саме тому ще далекого 1967-го року й було засновано ПТНЗ у місті Щорс. Із тієї ж причини вже 50 років поспіль він має популярність серед абітурієнтів, а його випускники – серед роботодавців.

Нині Сновське вище професійне училище лісового господарства – це сучасний прогресивний навчальний заклад. Власні славні традиції, здобутки колективу і випускників забезпечують йому значуще місце у загальній системі професійної підготовки кадрів для лісогосподарської та виробничої сфер життя регіону та країни в цілому.

Тому й 50-річний ювілею закладу – урочистості з цієї нагоди – зібрали не лише місцевих, а й гостей.

Розділили радість із колективом навчального закладу і їх колеги з Огрського технікуму (Латвійська Республіка), шановні ветерани й мешканці міста Сновськ, життя і професійна діяльність багатьох із яких тісно пов’язані з училищем.

Голова ОДА Валерій Куліч вручив і відзнаки. За багаторічну сумлінну працю, вагомий внесок у розвиток професійної освіти та з нагоди 50-річчя від дня заснування Державного професійно-технічного навчального закладу «Сновське вище професійне училище лісового господарства» Почесною грамотою обласної державної адміністрації нагороджено Аллу Петрівну Руднік – майстра виробничого навчання, Олександра Захаровича Царука – заступника директора з навчальної роботи і методиста закладу – Ірину Аркадіївну Швороб. Подяку голови обласної державної адміністрації оголошено: Тетяні Михайлівні Гладченко – майстру виробничого навчання, Олені Михайлівні Сергієнко – викладачу спеціальних дисциплін і Галині Олександрівні Тютюнник – майстру виробничого навчання Сновського ВПУ лісового господарства.

Ще статті по темі

Back to top button