Суспільство

Сьогодні – День святої великомучениці Катерини

Сьогодні, 7 грудня, українські православні та греко-католики відзначають День святої великомучениці Катерини, а дівчат і жінок з цим іменем вітають з іменинами.

У цей день вшановують святу великомученицю Катерину, яка у 304 році прийняла християнство. Була непохитною і вірною церкві, навіть коли її намагалися відвернути з цієї дороги шляхом підкупу та шантажу.

За своє життя переконала багатьох воїнів стати християнами. За це їх хотіли стратити, однак Катерина поклала свою голову під меч ката і таким чином врятувала чоловіків. Та після цього жінку віддали на страшні муки. Останки святої Катерини поховані в монастирі на горі Синай, що в Єгипті.

7 грудня українські дівчата ворожать, визначаючи свою долю. Найголовнішим символом на Катерини є вишнева гілочка, яку дівчата ставлять у воду. Якщо до свята Меланки гілочка пускала бруньки і цвіла – дівчина мала всі шанси цього року вийти заміж.

Цікаво, що у деяких регіонах так само ворожили і хлопці. Для них трактування було дещо іншим: якщо гілочка зацвіла, то й жінка трапиться добра і працьовита, якщо ж засохне – зла і ледача.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button