Суспільство

Сьогодні відзначається річниця бою під Крутами

29 січня – особлива дата для українського народу. Саме у цей день 1918-го року біля станції Крути відбувся героїчний бій, що став одним із символів боротьби українського народу за свою свободу та незалежність.

Кілька сотень юних патріотів, серед яких були курсанти Київської військової школи імені Богдана Хмельницького, студенти Українського народного університету, Університету Святого Володимира та учні старших класів Української Кирило-Мефодіївської гімназії, спільно з добровольцями «Вільного козацтва» вступили у нерівний бій та зупинили чотиритисячну більшовицьку армію, що наступала на столицю України.

Цей бій, незважаючи на те, що він завершився поразкою, безумовно став символом свідомості, патріотизму і жертовності у боротьбі за незалежну Україну.

Подвиг крутянців навчає, що свобода і доля України залежать саме від готовності кожного українського громадянина поважати і захищати інтереси своєї країни, що, власне, і відбувається з початку російсько-української війни на Сході нашої країни.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button