Суспільство

Сьогодні зранку 10 одиниць техніки КП «Зеленбуд» вийшли на розчистку парків та бульварів

Десять одиниць техніки Комунального підприємства «Зеленбуд» Чернігівської міської ради вийшли сьогодні вранці на розчистку паркових територій і міських бульварів, аби перший сніг і легка ожеледиця не створювали дискомфорту містянам.

Ні для кого не секрет, що навіть легкий мокрий сніг і мінусова температура можуть створити суцільний жах для пішоходів, вкривши бруківку тонкою крижаною плівкою. А тому фахівці підприємства на це вчасно реагують, аби чернігівці не відчували бодай найменшого дискомфорту.

— На «Зеленбуді» є черговий, який фактично є головним синоптиком. Він визначає, коли і у якій кількості повинна виходити техніка на прибирання. Як правило, найнижчою температура взимку є у проміжку між 5-ю і 8-ю годинами ранку. Найгіршими вважаються умови, коли мокрий сніг чи дощ поєднуються з падінням температури до трьох градусів морозу. Тому дуже важливо правильно визначити час — не почати прибирати надто рано до пониження температури і не пропустити утворення крижаної плівки. Тоді вже буде пізно, — ділиться секретами роботи головний інженер підприємства Василь Кошельник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Ніжинщині автівка злетіла у кювет

Перша задача техніки — прибрати опади — суміш зі снігу і льоду, відкривши для проходу людей основні пішохідні зони у міських парках і скверах.

З цією задачею сьогодні, 2 грудня, вправно справлялися 4 трактори МТЗ зі щіткою та відвалом. А мініатюрний City Ranger потурбувався, щоб розчищені центральні сквери, Алея Героїв, парк Коцюбинського і бульвар по проспекту Миру не вкрилися льодяною плівкою. З цією метою була застосована спеціальна піщано-сольова суміш.

Також о 6-й ранку на роботу вийшов навантажувач з ковшем, два трактори МТЗ з причепами для збору сміття, один МАЗ для збирання сміття з урн парків і скверів і ЗіЛ-самоскид.

Ще 4 автобуси-фургони КАВЗ розвезли 35 працівників по міських локаціях.

— Наша задача — вчасно робити місто зручним для його жителів. Багато хто каже, що прибирати не потрібно. Але якраз важливо дотримуватися технології, фахового підходу і уникати створення льодяною покрову у місцях найбільшого пішохідного трафіку. Якщо цього не робити, це може створювати проблеми на досить тривалий час. Тому КП «Зеленбуд» оперативно і наполегливо працює заради комфорту і безпеки чернігівців, — коментує керівник підприємства Артем Стах.

Загалом під час великих снігопадів на прибирання паркових пішохідних зон Чернігова Комунальне підприємство «Зеленбуд» Чернігівської міської ради може мобілізувати 24 одиниці техніки.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

За інф. КП «Зеленбуд»

Ще статті по темі

Back to top button