Суспільство

Соняхи і калина: у Коропській громаді розмалювали зупинку

Українці вирізняються тим, що хочуть створювати довкола затишок і красу. Навіть якщо це стосується звичних речей.

Наприклад, у селі Вишеньки Коропської громади зупинку розфарбували в українському стилі. Тепер на ній і соняхи, і калина, і блакить українського неба. Словом, все, що тішить погляд українців.

До речі, справа з впорядкування зупинок у громаді не нова.

«Ми торік зробили вісім зупинок у громаді – де нові побудували з металопрофілю, де пофарбували. Мені до вподоби, щоб при дорозі стояла не халабуда, а гарна зупинка. І Вишеньки – не єдине село в громаді, де розмальовані зупинки. Є ще в Нехаївці та Райгородку», – у коментарі для ЧЕline зазначив  Володимир Куніцин, коропський селищний голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як формувалася радянська людина: в музеї на Чернігівщині відкриють експозицію з предметів радянської пропаганди

Ідея розмалювати зупинку у Вишеньках належить місцевим жителям і старостату.

«Також попросив, щоб у селі привели до ладу ще одну зупинку, біля повороту на Черешеньки. Натомість мені вже надали список щодо фарби для зовнішніх робіт, яку треба придбати, тож зупинку обіцяють розмалювати. До речі, у Вишеньках живе хороша дівчина, яка має художній талант, то вона й займається цим», – розповів Володимир Куніцин.

За його словами, найкраще співпрацювати з тими селами, де ініціатива надходить від місцевих людей.

«Ми цю ініціативу завжди прагнемо підтримати. Добре, коли ти не сам нав’язуєш якусь ідею, а коли є спільне бачення», – запевнив селищний голова.

Ірина Осташко

Фото – Коропська громада

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button