Суспільство

Сосницька ОТГ має затверджену стратегію розвитку

*Актуально

У Сосницькій ОТГ депутати фракції «Наш край» підтримали затвердження Стратегічного плану розвитку об’єднаної територіальної громади на 2019–2027 роки.

Як повідомила депутат Сосницької селищної ради від партії «Наш край» Ніна Смаглюк, рішення схвалено під час чергової сесії селищної ради. За її словами, робота над планом була тривалою і кропіткою, із залученням представників влади та громадськості. Загалом, розробники врахували різноманітні пропозиції, ініціативи як громадян, так і депутатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автомобільна дорога Сосниця-Короп стала трасою регіонального значення

Значну допомогу та методичну підтримку в розробці Стратегічного плану розвитку ОТГ надали експерти Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування. У документі визначено стратегічне бачення розвитку громади: «Сосницька територіальна громада – Довженків край зі славною історичною спадщиною, інвестиційно-привабливий з розвинутою сферою туристично-рекреаційних послуг та інфраструктурою, екологічно безпечним та інноваційним агровиробництвом і переробкою, успішним малим підприємництвом, соціально-відповідальна, творча та економічно самодостатня спільнота рівних можливостей».

Значна увага у Стратегічному плані Сосницької ОТГ приділяється розвитку туризму з опорою на бренд Олександра Довженка та місцеву мальовничу природу: річку Десну й навколишні ліси. «Документ схвалено. Наступне завдання перед владою і громадою – його виконання. «Наш край» готовий до цієї роботи», – підсумувала Ніні Смаглюк.

Прес-служба обласної організації партії «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button