Суспільство

Соціальне житло для чернігівців – запорука розвитку міста

Міська влада не може підвищити всім чернігівцям зарплату, але, безумно, повинна покращувати сферу безкоштовних соціальних послуг в галузі медицини, освіти, забезпечення житла, програм енергоефективності та зниження тарифів. Важливим кроком для підтримки малозабезпеченого населення міста та подальшого розвитку Чернігова є програма будівництва соціального житла, вважає народний депутат – кандидат на посаду міського голови від партії «За майбутнє» Антон Поляков.

«Ми знаємо, що зараз, на жаль, майже половина українців живе за межею бідності, бо встановлені тарифи й ціни стали європейськими, тоді як зарплати – ні. Міська влада не може підвищувати заробітну плату, але вона може розробити цілу низку соціальних програм для підтримки малозабезпечених чернігівців. Соціальне житло – це один із головних кроків підвищення соціального захисту чернігівських родин. І це не так складно реалізувати, у нашої команди є реальний механізм, яким чином вже за декілька років дати домівки сотням сімей, а не семи-дев’яти наближеним до влади людям, як це відбувається зараз», — розповів Антон Поляков.

Він наголошує, що існує ефективний механізм, за яким забудовник, зводячи житлову багатоповерхівку в місті, буде зобов’язаний розраховуватись з містом за земельну ділянку не грошима, які осідають у чужих кишенях, не хабарями, а відкрито й прозоро – відсотком від збудованих квартир. Мало того, в бюджеті міста обов’язково повинно бути окреме фінансування програми соціального житла, з прозорим та відкритим інформуванням громадян про те, скільки квартир було придбано та між ким розподілено.

«Ці квартири будуть розподілятися серед багатодітних малозабезпечених родин, ветеранів АТО/ООС, лікарів, вчителів та між всіма тими, хто потребує житла та стоїть в черзі на нього. Соціальне житло вже давно як програма не працює в Чернігові, а, між іншим, це важливий крок, який дозволить нам не просто забезпечити житлом людей, а й втримати професійні кадри в Чернігові. Якщо молодий розумний лікар або вчитель розумітиме, що місто подбає про нього та забезпечить житлом, йому не буде сенсу їхати на роботу до столиці або закордон на заробітки», — зазначив нардеп.

На глибоке переконання Антона Полякова, саме впровадження ефективної та прозорої програми соціального житла покаже мешканцям Чернігова справжню турботу міської влади не на словах, а реальними справами.

«Місцева влада повинна турбуватись про жителів, а не про власні кишені. Я не боюсь брати на себе відповідальність за добробут чернігівців, готовий відповідати за кожне своє слово чи обіцянку реальними справами. Соціальне житло — це не лише турбота про жителів, це стимулюючий фактор для кожного чернігівця залишитись тут працювати, розвивати місто та народжувати здорових і щасливих дітей. Чернігів повинен стати соціально орієнтованим містом і своїм прикладом надихати інші міста України», — наголосив він.

*Реклама

Ще статті по темі

Back to top button