Суспільство

Спрощення умов для підприємців треба розпочати зі скасування «касових апаратів», – депутат Чернігівської міськради

*Актуально

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ «Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави». У ньому він доручив уряду до кінця року розробити законопроєкт введення дворічного мораторію на проведення перевірок ФОПів і пом’якшення їхньої відповідальності за порушення порядку подання звітності.

Як повідомив депутат Чернігівської міської ради від партії «Наш край» Богдан Ткаченко, це сталося після того, як українські підприємці почали масово протестувати проти законів №128 та 129, що призведуть до створення непомірного податкового й адміністративного тиску на малий бізнес.

«Вони різко ускладнюють адміністрування звітності й водночас збільшують штрафи. На плечі підприємців також лягають витрати на купівлю, впровадження та роботу реєстраторів розрахункових операцій, дотримання касової дисципліни, обліку та звітності. Замість бізнесу підприємці займатимуться «паперами», – зазначив депутат міськради.

Партія «Наш край» закликає владу бути послідовною в бажанні спростити життя підприємцям і розпочати зі скасування реєстраторів розрахункових операцій (РРО). Для підприємців треба спрощувати ведення бізнесу, а не примушувати їх звітувати.

Як повідомлялося раніше, депутати «Нашого краю» у Чернігівській міськраді ініціювали звернення до Президента України Володимира Зеленського щодо скасування законів, які звужують можливості розвитку підприємництва. Підставою для звернення стали схвалені у вересні парламентом закони №128 і №129, що передбачають «загальну фіксацію» – зобов’язання мати касовий апарат для більшості підприємців, які працюють на спрощеній системі оподаткування.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button