Суспільство

Стало відомо, скільки дітей на Чернігівщині відвідують дитячі садки

На кінець 2017 року на Чернігівщині діяло 447 дошкільних навчальних закладів: 244 дитячі садочки, 134 ясла-садки та 69 навчально-виховних комплексів. Майже дві третини закладів розташовано в сільській місцевості.

Дошкільним вихованням охоплено близько 70% дітей дошкільного віку в регіоні. Щоранку садочки зустрічали 31,1 тис. найменших жителів області, переважна більшість яких старше 3 років, кожен сьомий – від 2 до 3 років та 304 – малюки від 1 до 2 років. З кожних десяти вихованців вісім проживають у міських поселеннях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Освітяни Чернігова розповіли, яким молоком поять дітей

Дві третини дітей відвідували дошкільні навчальні заклади загального розвитку, майже третина – комбіновані, 589 дітей перебували в санаторних закладах, 188 – у спеціальних.

Групи з цілодобовим перебуванням функціонували в 5 садочках, де під надійним наглядом батьки залишали 120 дітей. Крім того, 897 дітей у віці 3 роки і старше охоплено соціально-педагогічним патронатом.

Вихованням та навчанням дошкільнят займалися 3,7 тис. педагогічних працівників (99% – жінки), серед яких 2,5 тис. – вихователі, 119 – практичні психологи, 114 – вихователі-методисти. Роботу закладів забезпечували 4,6 тис. працівників технічного персоналу.

Джерело: ГУ статистики у Чернігівській області

 

Ще статті по темі

Back to top button